tisdag 23 juli 2013

Vattenfall: Never ending skandal

...från Vattenfall till platt fall
 
Nyliberala avregleringar av energimarknaden har lämnat fritt spelrum för svindlande affärer. Som nu verkar gå i stöpet. Uppdelningen av bolaget följer i spåren på miljardförluster. Katastrofsiffror för Vattenfall. Kolkraft och svindlande affärer. Men en god affär för direktörer och företagsledare som kammat hem miljoner i fallskärmar, pensioner, löner, ersättningar, bonusar osv. Fiffel och båg har förekommit.
 
Vattenfall har utvecklats till en miljöbov av stora dimensioner. Bara Vattenfalls tyska kolkraft släpper ut lika mycket koldioxid som hela landet Sverige. Det kolsvarta Vattenfall. Satsningen på fossilgas i Nederländerna blev ännu ett fiasko. Vattenfall har haft en budget på uppåt två miljarder kronor per år för sin kommunikation. Rekord i bortkastade pengar.
 
När tillståndet i världen skriker efter ett brott med fossilekonomin och en ansvarsfull övergång till hållbar utveckling baserad på förnyelsebar energi så har Vattenfall förvandlats till en lekstuga för ansvarslösa och giriga personer som är totalt blinda för vad tiden kräver. Efter oss syndafallet, verkar vara devisen.
 
Ansvariga för den här tragikomiska utvecklingen är den borgerliga regeringen som likt en struts stoppar huvudet i sanden (tidigare s-regeringar har också del i eländet). Medskyldig är även den nyliberalt inriktade politiska/ekonomiska eliten i Europa som låter kaoset fortgå istället för att på ett planerat sätt ställa om kontinenten att möta den annalkande klimat- och miljöfaran.

SR: Ytterligare förluster väntar för Vattenfall

SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 SvD8 SvD9 SkD DN DN2 DN3 DN4 SR SR2 SR3 AB AB2 AB3 AB4 AB5 Intressant Bloggar om vattenfall, energi, samhälle, politik,

Inga kommentarer: