fredag 16 augusti 2013

Rädda vården: Nya protester idag

...ansvariga politiker möttes av demonstranter mitt på dagen
"Hela Skåne demonstrera - vi vill inte spara mera"
 
Aktionsgruppen "Rädda vården" arrangerade på fredagen ytterligare en demonstration mot den politiska femklöverns vårdpolitik, skriver Sydnytt. Barnmorskan Camilla Mellander höll ett brandtal när demonstrationståget nådde fram till Regionhuset vid Dockan.
 
"Vi har fått höra av politiker att "vi ska ta lärdom av denna sommar". Lärdom tar man av oplanerade händelser - inte av planerade katastrofer", sa Camilla Mellander.

Klockan halv tolv samlades demonstranter vid Skeppsbron i Malmö och tågade mot Dockplatsen
 
"I dag samlas regionpolitikerna för att diskutera Skånes framtid. Samtidigt planerar hundratals personer att demonstrera under parollen ”Rädda sjukvården”, skriver Sydsvenskan.
 
Agneta Lenander tycker att den skånska sjukvården har körts i botten. Hon är sjuksköterska på Landskronas sjukhus och en av initiativtagarna till dagens demonstration i Malmö.
– Här skapar politikerna ett jippo som handlar om hur Skåne ska se ut om sjutton år. Men den visionen bygger på ett korthus som är på väg att rasa. Personal flyr och patienter far illa, säger hon.

Regionrådet Pia Kinhult möttes av protester
 
När ledningen för Region Skåne samlades till ett framtidsseminarium på fredagsmorgonen möttes de av protester. En grupp personer la sig ner utanför Skånehusets entré när regionrådet Pia Kinhult anlände, uppger Sydnytt.
 
 
 
 
 
 
 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är då anledningen till den dåliga ekonomin? Det är ju inte så att Sverige har väldigt låga skatter?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Det handlar inte om dålig ekonomi. Det är en ideologiskt motiverad nedskärning av sjukvården. Man har beslutat om anställningsstopp trots att det råder skriande behov av personal.
Staten har ett jättelikt överskott som kan användas för att investera i fungerande sjukvård.

Anonym sa...

Fast du har ju tidigare skrivit om den dåliga ekonomin?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Du menar den dåliga ekonomiska politiken. Högerpolitiken är dålig för folkflertalet, skapar sämre välfärd och ökade klassklyftor.