lördag 24 augusti 2013

SD: Åkesson sätter borgerlig agenda

...sverigedemokraterna slår vakt om klassamhället
Jimmie Åkesson har lätt glidit in i etablissemanget med en politikerlön på över en miljon
 
Jimmie Åkesson (sd) höll sommartal i Sölvesborg idag. Självklart ansluter sig Åkesson till den borgerliga regeringens femte jobbskatteavdrag. Självklart, skriver jag eftersom Åkessons hela föreställningsvärld är borgerlig. En djupt borgerlig nationalism är det som ligger till ideologisk grund för det sverigedemokratiska partiet.
 
På ett djupare plan kan man också säga att det är följdriktigt att Åkesson och Sd stödjer en högerpolitik eftersom det är en sådan politik som också skapar grogrund för rasism och främlings-fientlighet.
 
Jobbskatteavdraget betalas med sämre välfärd, arbetslöshet och ökande socialbidrag. Det bidrar dessutom till ökande klyftor eftersom det blir mer till höginkomsttagare, mindre till pensionärer, urholkade socialförsäkringar och press nedåt på lönerna.
 
Jobbskatteavdragen har varit den borgerliga alliansens trolleritrick. Man ger med ena handen, men tar mångdubbelt tillbaka med den andra och framför allt underminerar man solidariteten i samhället. Åkesson deltar livligt i bluffmakeriet, men försöker plocka russinen ur kakan. Allt som ser ut som gåvor från ovan hakar han på, men försämringarna är naturligtvis "invandringens" fel.
 
Men Åkesson har inga lösningar på samhällsproblemen, i grunden är han och hans parti för det svenska klassamhället, om än insvept i nostalgiska drömmar. I verkligheten reduceras det sverigedemokratiska hopkoket till en mycket tunn soppa som inte är smaklig för arbetare och vanligt folk.
 
Ett klassamhälle där de rikaste oavbrutet blir rikare medan kvinnor tvingas oroa sig för pensionen. Ett samhälle där sjukvården bantas under alla gränser så att miljardären Kamprad får spela välgörare. Ett samhälle där hjälpen till de äldre undermineras, men deras "valfrihet" sägs öka. Bevare oss väl från att SD "ska sätta agendan" i samhället.
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men han vill sänka skatten för pensionärer,fast det kanske inte är bra?

Anonym sa...

Det säger de ju allihop att de ska göra - men i grunden är det själva pensionssystemet som är ruttet.