torsdag 8 augusti 2013

Skåne: Politikerna skapar kris

...människor dör av nedskärningarna
 
Bara en plats på skånska förlossningsklinker, läser vi idagUnder torsdagsförmiddagen finns det en enda ledig förlossningsplats i hela Skåne. Havande kvinnor ska skickas runt i landskapet och även till Köpenhamn.
– Det är ett ansträngt läge. Bland de tuffaste i sommar, säger Jimmy Gottfridsson i pressjouren på Region Skåne.
 
En besökare från yttre rymden kunde tro att vår landsända var drabbad av krig eller stora naturkatastrofer, men nej, se, det här handlar om en helt självförvållad och rent av planerad kris. Anställda vid kvinnokliniken i Malmö protesterade redan för ett år sen mot kommande nedskärningar och varnade för att kvinnor inte kommer att kunna få den vård de behöver.
 
Protesterna ignorerades, viftades bort. Personalen vill man inte lyssna på från de ansvariga politikernas och chefernas sida. Istället vill man lösa det uppkomna krisläget med indragna raster, övertidsarbete och brutna semestrar.
 
Det har gått långt. För långt. Idag dör människor på grund av de helt onödiga nedskärningarna. Kvinna dog efter platsbrist. Lille Kevin blev offer för sjukvårdens sparnit. Platsbristen på Sus orsakade fyra nya dödsfall.
 
Nu är det nog. Protesterna kommer att fortsätta. Redan på fredag i nästa vecka.

YouTube: Dagens fattig bonddräng

SP: Socialister i kamp för välfärden

Inga kommentarer: