söndag 8 september 2013

Ockupera COP19

...tåg till Warszawa och stor marsch på gatorna
Bild från den mäktiga klimatdemonstrationen i Köpenhamn 2009 då hundratusen gick ut på gatorna
 
I år äger de internationella klimatförhandlingarna rum i Warszawa 11-22 november. Denna konferens (Conference of the Parties, COP), som anordnas av FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC), hålls för nittonde gången. Alltför länge har vi varit tysta. Vi behöver handling! Regeringar misslyckas med att ta fram hållbara förslag och vi kan inte stå vid sidan av och vänta. Dessutom ser vi att det inte är vår planet, utan de stora företagen som tjänar på dessa förhandlingar genom att införa en "grön" ekonomi, medan de lämnar åt folken att betala räkningen.
 
Till barrikaderna! Även om det finns en växande kraft i samhället och lösningar föreslås bland medborgarna, måste vi hålla uppe trycket på regeringarna. Den diskurs som hävdar att alla kan hjälpa till att rädda miljön genom att börja cykla, släcka ljuset eller köpa ekologiska produkter är bara halva sanningen. Regeringarna måste ta ansvar och kan inte bara vänta på förändringar i dagliga vanor. Vi behöver organisera, mobilisera och ta till gatorna för att uppmana regeringar att vidta åtgärder.

Ut på gatorna i Warszawa! Under förhandlingarna i Köpenhamn, var den internationella klimat-rörelsen mycket stark. Tusentals människor mobiliserades för det gigantiska evenemanget "Planet First -. People First". Vi ser ett liknande event under COP19, där vi tar till gatorna i Warszawa i en marsch för klimat och social rättvisa. Stora sociala förändringar initieras alltid av en mobilisering av folket och av demonstrationer. Sedan början av den ekonomiska krisen, har internationella rörelser växt. Nu är det dags att mobilisera igen och kombinera våra krav: hållbara lösningar för klimat och social rättvisa.
 
Följ med oss!

Följ med oss ​​och stöd detta initiativ, med "Klimat och social rättvisa"-rörelsen och den belgisk-polska gruppen för klimatet.

Vi vill också veta om du planerar att åka till Warszawa med din organization. Låt oss veta här. Om du vill att din logotyp ska läggas till webbplatsen, skicka en högkvalitetsversion till contact@climatejustice.eu. Observera att detta endast gäller marschen och inte tåget.

Sprid ordet så mycket som du kan. Gilla oss på Facebook-sidan och dela den med dina vänner, familj eller kollegor. Du kan också hitta praktiska verktyg (broschyrer eller banners) här.
 
Praktisk information om marschen

Marschen kommer att hållas i Warszawa lördagen den 16 november på eftermiddagen. Vi gör för närvarande inte har några konkreta planer, men de kommer snart! Vi kommer att uppdatera information om tid, plats, transport, etc. Besök den här sidan regelbundet eller prenumerera på vår mailinglista.
 
Tåg till Warszawa

Vi vill föra 1000 personer till Warszawa med tåg för att gå med i marschen. Att resa med tåg är bekvämt och miljövänligt. Det kommer att finnas mat och dryck, musik, möten med nya människor och sena diskussioner. Den perfekta kombinationen för en oförglömlig helg!

Vi kommer att lämna Bryssel fredag ​​November 15 på eftermiddagen för att gå med i marschen den 16 november. På söndagen är fri tid planerad i Warszawa och på måndag 18 kl 6.30 på morgonen kommer vi att vara tillbaka i Bryssel. Ja, det är en mycket kort resa och det kommer att bli en ansträngande resa, men vi vill ge möjlighet till så många människor som möjligt att ansluta sig till oss, utan att offra sin semestertid. Dessutom åker vi inte dit för att lyssna dagar i sträck på de förhandlingar som kommer att äga rum, vi kommer en masse för att visa att vi inte längre vill acceptera falska lösningar. Det är dags för våra röster att bli hörda, och vi kräver klimatlösningar och sociala lösningar!

Det är möjligt att gå ombord på tåget i Aix-la-Chapelle, Köln, Berlin och Poznan. Om din organisation vill mobilisera från Tyskland och Polen, låt oss veta! Individer kan också gå ombord dessa stationer, bara nämn det på anmälningsblanketten. Dock kommer biljettpriserna vara oförändrade på grund av administrativa hinder. Vi organiserade ett tåg från Bryssel till Köpenhamn redan 2009 för att delta i evenemanget "People First, Planet First" under COP15. Vi har redan en del erfarenhet. Vi mobiliserade nästan 1000 personer, vilket sätter klimatfrågan på agendan i belgisk politik Vi behöver ditt engagemang att göra denna resa möjlig!
 
För mera info se International Viewpoint
 

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du ofta uppmärksammar klimat och ekologiska frågor. Fler borde följa ditt exempel.
Pernilla

Ronny Åkerberg sa...

...till Pernilla:
Tack själv, för din uppmuntrande kommentar.