måndag 9 september 2013

Syrien: Assad måste störtas

...för att få slut på kriget mot det syriska folket
Assads bomber förvandlar Syrien till en grushög och dödar människor i massor
 

Hur ska det bli slut på massmordet i Syrien? Det kan bara ske genom att massmördaren och diktatorn Assad störtas. Det är uppenbart att folket inte vill ha denne tyrann och det står lika klart att tyrannen inte tänker ge upp frivilligt. Alltså måste han tvingas bort.
 
Oppositionen mot Assad startade genom fredliga massdemonstrationer på gator och torg. Diktatur-regimen mötte dessa protester med soldater, kulor och krypskyttar. Massor av människor fängslades och torterades, även barn.
 
Assad framkallade en situation där människor tvingades till självförsvar. Massor av soldater i hans armé vägrade att skjuta på folket, deserterade och bildade Fria syriska armén till försvar av folket. Assad trappade upp våldet till allt högre nivåer.
 
Han drar sig inte för att beordra sitt stridsflyg att beskjuta civila i brödköer och i deras bostads-områden. Bomber, raketer och gas vräks över människor i byar och stadsdelar. Över hundratusen har dödats genom Assads krig mot sitt eget folk, en tredjedel av landets befolkning befinner sig på flykt.
 
Det här finns dokumenterat på många vis och människorätts-organisationer slår fast att det är regimen som begår huvuddelen av krigsbrott och övergrepp.
 
Det finns i Syrien en bred demokratisk opposition som kämpar för att ersätta diktaturen med demokrati; fria val, rätt att yttra sig fritt, att organisera sig fackligt och politiskt och alla människors lika rätt oavsett religion och etnicitet.
 
Dessa människor behöver humanitär hjälp och de behöver vapen för att kunna skjuta ner Assads stridsflyg. Det hade räddat livet på många människor.
 
Stöd den syriska revolutionen - diktaturen måste bort!
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller i stora drag med dig men många av syrierna är också oroliga över att diktaturen ersätts av en odemokratisk muslimsk regim vars ideologier finns i en hel del av de stridande grupperna på oppositionssidan.

/pelle

Ronny Åkerberg sa...

...till pelle:
Det jag hör från personer ur den syriska demokratiska oppositionen är att de extrema religiösa grupperingarna är en minoritet.
De menar att det är västerländsk massmedias fel som snedvrider bilden genom att focusera mera på sådana extrema grupper än på den stora majoriteten i motståndet.