tisdag 10 september 2013

Syrien: Folket måste skyddas

...från massmördaren Assad och Putins imperialism
Putin: "Jag är upprörd över tanken på utländsk intervention i Syrien"
 
 
Läs vad den syriske aktivisten Salim har att säga: Syrien borde ha skyddats för länge sedan. "Sedan Salim lämnade Damaskus har staden militariserats. Området som blev utsatt för kemvapenattacken den 21 augusti känner han väl till. Ett stort grönt kvarter i de södra delarna där många arbetar med jordbruk – stadens lunga, som det kallades, säger han. Att någon annan än regimen skulle kunna vara ansvarig för attacken kallar han vansinne.
– Det är en förolämpning mot alla som har insyn i konflikten och kan tänka. I de södra delarna av Damaskus har rebellerna sitt starkaste fäste och sin tillflyktsort. Varför skulle de döda sina egna?"

"Inget krig mot Syrien". En paroll som de som nu reser den med indignation borde ha rest för två sedan. Nu har ryska Migplan och Scudmissiler raserat stora delar av landet. Men det kriget såg inte dessa upprörda "anti-imperialister".
 
Rapporteringen om kriget och rebellerna är missvisande, säger Salim. Mycket tack var mediernas skräckblandade fascination för de islamistiska grupperingarna. Extremister som trots allt spelar en marginell roll i revolutionen, menar han.
– Politisk islam säljer tidningar, tyvärr. Den fria syriska armén består till största del av moderata muslimer. Ingen skriver om de rörelser som bekämpar den radikala islamismen eller de som arbetar för större tolerans mellan kurder och araber i norra Syrien.

Malmö-Syrien Solidaritet: Vi utmanar myterna

Inga kommentarer: