onsdag 11 september 2013

Syrien: Fortsatt massmord

...Assad får grönt ljus för fortsatt slakt av egna folket
 
Stormakterna USA och Ryssland håller på att koka ihop en "lösning" för Syrien. Som passar de båda utmärkt, men ger Assad grönt ljus för fortsatt massmord på det syriska folket. USA ska kunna säga att man tvingade fram kontroll av Assadregimens kemiska vapen och Ryssland/Assad kan brösta sig med att de avvärjde ett amerikanskt anfall.
 
Sanningen är att USA aldrig varit intresserat av att ingripa på något avgörande sätt till förmån för den syriska demokratiska revolutionen. Obamas "röda linje" har snarare fungerat som ett kamouflage för USA:s ovilja att ge verkligt stöd åt oppositionen. Nu slipper Obama även ifrån sin straffexpedition.
 
Ryssland räddar ansiktet på Obama och Assad kan fortsätta slakten. Assad kan ge upp sina kemvapen för han vet att rebellerna saknar sådana vapen. Även utan kemvapen är Assads regim en massförstörelseregim. Hans ryska migplan, stridsvagnar och raketer håller på att förvandla Syrien till en ruinhög.
 
De selektiva "anti-krigs"-demonstranterna i den västerländska vänstern kan nu ta ner sina plakat och återigen vända ryggen åt den syriske diktatorns massmord och krig mot sin egen befolkning. Det kriget bryr man sig inte om. Samtidigt kommer man att fortsätta odla sina bisarra föreställningar om Syrien.
 
En sådan föreställning kommer att granskas på kvällens möte i Malmö:
 
 
 

Inga kommentarer: