tisdag 3 september 2013

Syrien: Massmördaren Assad

...fortsätter kriget mot sitt eget folk
De lokala motståndskommittéerna inne i Syrien uttalar sig om det massmord som Assad-diktaturen håller igång
 
Men motståndet från de demokratiska revolutionärerna fortsätter. Jag läste igår ett meddelande från Radio Free Syria som berättade om att FSA-styrkor (fria syriska armén) fortsätter att göra framsteg i sin kamp mot Assads styrkor stationerade i Qalamoun-området varifrån regimen har bombarderat Damaskus och omgivande områden.

FSA har nu tagit en stor del av regimens 81:a brigads bas i Qalamoun-distriktet. Den 81:a är en av Assads största pansarbrigaderna, som har utfört attacker mot civila områden i Damaskus stad och provins. Striden fortsätter, medan Assads luft- och markstyrkor fortsätter att bomba städer och byar i regionen.
 
Det är naturligtvis helt fel att islamister dominerar motståndskampen i Syrien. Det verkar finnas en mediamekanism där islamister och jihadister är intressantare att skriva och läsa om, och mängden artiklar om dem blir oproportionerligt många. Den sammantagna bilden nyhetsmedia ger blir då att islamister dominerar.
 
Röda Malmö upprepar ett gammalt krav: Ge de demokratiska motståndskämparna i Syrien vapen att skjuta ner Assads stridsplan som attackerar civila i brödköer och i bostadsområden. Det skulle rädda många liv och bidra till att diktaturen snart faller.
 
 
 
Röda Malmö: Störta massmördaren
 
 
 

Inga kommentarer: