söndag 1 september 2013

Syrien: Störta massmördaren

...skam över den vänster som vänder ryggen åt folkupproret
Slaktaren Assad ska störtas...
 
Bashar al-Assad är en massmördare som gör sig skyldig till de grövsta övergrepp på sin egen befolkning. Bombning av människor i brödköer och bensinköer, urskiljningslösa attacker på bostadsområden och organiserade massakrer på civila, barn, kvinnor och gamla.
 
Ondskan från diktaturregimen vet inga gränser. Vid upprepade tillfällen har slaktaren Assad låtit sina trupper använda gas i kriget mot folket, nu senast i stor skala i Damaskus förorter. Detta är en vedervärdig regim som måste störtas. Med väpnade medel. Något alternativ gives inte.
 
Skam över den vänster som vänder ryggen till massmordet, som trampar solidariteten i smutsen och som under två och ett halvt år inte lyft ett finger för att skapa opinion och för att organisera hjälp till de kämpande syrierna.

...av det folkliga upproret
 
Jag saknar ord för detta svek. Det är något tragikomiskt över de vänstermänniskor som nu upprörs mera över amerikanska bomber som inte fallit än över de hundratusen som som redan mördats med vapen från det imperialistiska Ryssland och med stöd från prästregimen i Iran.
 
Nu ägnar sig dessa tragikomiska figurer åt att sprida rykten på facebook, rykten om att rebellerna skulle ha gasbombat sina egna, sjuka konspirationsteorier som också sprids av folk bland extremhögern.
 
Jag vänder mig bort i förakt. Det är något grundläggande fel med en vänster som inte kan se ett folklig uppror när det äger rum och instinktivt ställa sig på dess sida. Själv tänker jag mobilisera ännu mera kraft för att stödja det solidaritetsarbete med den syriska revolutionen som nu växer fram på flera orter i Sverige.
 
 
 
 

Inga kommentarer: