fredag 28 februari 2014

Åkesson, SD och AF

...ett parti som går överhetens ärenden
Redan över en miljon i årsinkomst och parkerad i etablissemanget

Jimmie Åkessons ungdomstid är kanske mindre intressant, möjligtvis kan man konstatera att han redan då lärde sig att lägga skulden på invandrare. På den vägen är det. 

Igår läste jag om hur Arbetsförmedlingen ljög om arbetslöshetssiffror. AF i Arlöv har fuskat med sina siffror i flera år, enligt anställda som känt press på sig uppifrån att frisera siffrorna.

Genast drar Sd-sajten Avpixlat slutsatsen att detta sker för att dölja att "massinvandring skapar massarbetslöshet". Bortsett från att den stora konspirations-bockfoten tittar fram igen så är detta intressant också ur ett bredare politiskt perspektiv.

Genom denna verklighetsbeskrivning, eller snarare verklighetsförfalskning, döljer Sverige-demokraterna det ansvar som alliansregeringens ekonomiska politik bär för hur det ser ut. När man påstår att det handlar om "icke-anställningsbara" människor så fritar man den krisande kapitalismen och EU-byråkratins krispolitik från ansvar.

Alla länder i vår omvärld, oavsett invandring eller ej, har massarbetslöshet. Det beror på ett krackelerande ekonomiskt system och en kris som förvärras av högerpolitik. Men Sverigedemokraterna skyller på "icke-anställningsbara". 

Ett sådant parti går systemets och etablissemangets ärenden. För arbetarklass betyder det splittring och avledning av kampen. 


Inga kommentarer: