söndag 23 februari 2014

Syrien: Nederlag för diktaturens kreatur

...men Assad fortsätter bomba civila
Diktatorn Assad bombar oavbrutet sitt eget folk med hjälp från Ryssland, Iran och Hizbollah. Inga protester hörs från den västerländska vänster som sade sig vara emot ett bombkrig...

Men diktaturens kreatur möter motstånd

200 Hizbollah-soldater dödade i Yabroud, moralen kollapsar bland Nasrallahs styrkor i Syrien: 

22-02-2014: Enligt Fria syriska arméns källor i Qalamoun-regionen i Damaskus -provinsen, har FSA och andra motståndsstyrkor öppnat två nya fronter mot regimen och dess medbrottslingar från Hizbollah i området, vilket gör regimen tillräckligt orolig för att dra tillbaka de flesta av sina markstyrkor och deras Hizbollah-medlöpare från området kring den ödelagda staden Yabroud.

En FSA-officer rapporterade att nästan 200 Hezbollah-legosoldater har dödats i striderna under de senaste dagarna, och ytterligare 500 av de libanesiska terrorister som biträder Assad-regimen är sårade, många kritiskt.

Radiomeddelanden mellan Hizbollahs befälhavare i området har fångats upp av FSA och visar att den libanesiska milisens ledarskap är oroliga för att det ökande antalet dödsfall bland dess led har en negativ effekt på de återstående styrkornas moral, sade officeren och tillade att höga Hizbollah tjänstemän verkar allt mer desperata eftersom dödssiffran stiger.

Källa: Radio Free Syria


Inga kommentarer: