torsdag 20 februari 2014

Var tionde Malmöbil ägs av målvakt


...fattigdomen skapar 

grogrund för kriminalitet

Var tionde bil i Malmö ägs av en målvakt. Stadens tio mest aktiva bilmålvakter äger tillsammans över 14 000 av stadens bilar och har under tio års tid utnyttjat luckor i lagstiftningen för att kunna göra så, skriver Sydsvenskan.

Här ser vi ytterligare ett exempel på den "kreativitet" som frodas i spåren på den utbredda fattigdomen och marginaliseringen av hela befolkningsskikt. Sydsvenskan beskriver affärsidén:
"Via vänner, kontakter och Blocket på internet skaffar de sig en massa gamla bilar, många skrotfärdiga. De ställer av bilarna direkt, och får på så sätt ut tusentals kronor i återbetald skatt.
I stället för att skrota bilarna säljs de igen, eller så hyrs rishögarna ut för mellan 600 och 800 kronor i månaden. Det är bilar som ofta är oskattade, oförsäkrade och ibland livsfarliga på grund av felaktiga besiktningsprotokoll.
Bilmålvakternas kunder är personer som lever på socialbidrag, och då inte kan äga en bil, eller så är det personer som vill slippa p-böter och trängselavgifter.
– Hyr jag en sån bil kan jag parkera var jag vill, utan att riskera böter, säger kronokommissarie Christer Davidsson på Kronofogdemyndigheten i Malmö.
Att försöka driva in pengarna med hjälp av kronofogden är lönlöst.
– Bilmålvakterna äger ingenting, de är utfattiga på pappret, säger Christer Davidsson."
Det finns en marknad för allsköns svarta och kriminella affärer i Malmö. Grunden är att en stor del av befolkningen lever i misär. Klyftorna ökar och allt fler lever i fattigdom. Många är arbetslösa eller lever på socialbidrag, men allt fler lever utanför alla system i den dolda staden.
Här har vi också grogrunden för den organiserade brottsligheten och för rekryteringen till de kriminella gängen. Under förra året hade Malmö 100 skjutningar och senaste tiden har det varit nio sprängningar. I natt: Sju rån och rånförsök.
Röda Malmö: Allt om Malmö

1 kommentar:

Anonym sa...

..och här är namnen:

Namn, ålder, skuld
Adnan Abdulaziz, 41 år, 3 8668,5 tkr
Majid Wandi, 53 år, 3 8353,4 tkr
Jalal Baltaj, 52 år, 2 5696,5 tkr
Ibrahim Sabih, 29 år, 1 9296,8 tkr
Yousif al-Itabi, 24 år, 8177,8 tkr
Mayssam Al Hellani, 30 år, 5585,4 tkr
Ibrahim Mahmoud, 28 år, 3526,1 tkr
Kamal Hussain, 30 år, 1052,7 tkr
Ahmad Kahlid, 51 år, 802,1 tkr
Bilal Diab, 31 år, 161,5 tkr