fredag 28 mars 2014

Egypten: En massaker

...utfärdad av det egyptiska rättsväsendet
Militärens kontrarevolution tar sig våldsamma uttryck

Förtrycket eskalerar i Egypten. Siffrorna på människor som gripits, åtalats och dömts blir allt högre. Enligt den egyptiska polisen ska 16 000 politiska oliktänkare ha gripits sedan i juli förra året. Människorättsgrupper uppger att den verkliga siffran kan vara så hög som 23 000. Många av de fängslade har utsatts för tortyr.
Med omvärldens goda minne jagar den egyptiska regimen revolutionärer och anhängare av det terroriststämplade Muslimska brödraskapet. Ledorden är terroristbekämpning och stabilitet. Och våldet och de oroväckande siffrorna ökar hejdlöst

I måndags dömdes 529 människor till döden. De greps i augusti i samband med att väpnade styrkor med våld upplöste en sittstrejk till stöd för den, då nyligen, avsatte presidenten Muhammad Mursi. De 529 ska ha dömts till döden för att ha mördat en polisman. 

– Den här domen är en verklig katastrof. Det är en massaker, men på rättslig väg, säger journalisten Mostafa Mohie, aktiv i Revolutionary Socialists, när vi når honom strax efter rättegången.

Läs hela artikeln och intervjun i Internationalen här.

Röda Malmö: Boktips: Blod är ett billigt pris för frihet

Inga kommentarer: