fredag 21 mars 2014

Hårt bröd och vatten till barnen

...för att producera vinster till ägarna

Hälsans förskola skulle ge barnen en hälsosam start i livet med allsidig kost – men med matbudgetar, som enligt kockar anställda på företaget, var så låga som nio kronor per person och dag fick barnen äta knäckebröd och dricka vatten
– De små barnen fick tugga med gommen, berättar Maria Vallenor, tidigare kock på Hälsans förskola i Älvsjö.

Så långt har profitjakten inom välfärden gått. För att skapa vinster åt giriga bolag tvingas barn till vatten och bröd - i "Hälsans" förskola. Hyckleriet och bedrägeriet vet inga gränser. Handlar om en folkpartitopp som tog vinsten

I går fick Socialdemokraternas Carin Jämtin gå ut med krav på bättre kontroll, men hon ville inte höra talas om stopp för vinsterna. "Lagom stora vinster" verkar vara S-linjen.

Samtidigt sprider den borgerliga regeringen myter om att "vi aldrig satsat så mycket på välfärden som nu", ett påstående som grundar sig på en rapport med stora brister. Bland annat räknas de privata vinsterna från välfärden in i "satsningarna". Det visar sig också att välfärdstjänsterna får mindre andel av BNP idag än 1980!

1 kommentar:

You´ll-never-walk-alone sa...

det här är så sjukt så jag kokar inombords f.. vad jag hatar Allianspartierna men ännu mer hatar jag det före detta Arbetarpartiet Socialdemokraterna som helt o hållet har tappat bort sin ideologiska kompass.
ideologin är död inom S de bryr sig bara om mammon de dyrkar Bankerna mer än att erbjuda det svenska folket en vision om framtiden om hur man vill ha ett Sverige om 20år om 30år osv.
man är totalt blind om man inte ser kopplingen mellan hur välfärden raserats de senaste 8åren med en Allians enbart för de rika.
jag gillar Jonas Sjöstedts åsikter men jag vet ej om hans privata åsikter är samma sak som partiets.
Sjöstedt pratar bra om hur han vill se ett framtida Sverige med en bra välfärd osv men frågan är om partiet vill samma sak??????????
det går inte att lita på något parti längre alla bara pratar o pratar men handlar aldrig aldrig.
det är gratis att prata en massa men det är svårare att handla.
Alliansen=Allians för de Rika