onsdag 19 mars 2014

Malmö: Eskalerande högervåld

...får svar från tiotusen Malmöbor
De nazistiska våldsattackerna möter stort folkligt motstånd

De senaste månaderna har det högerextrema våldet eskalerat i Malmö. Det började i oktober med en misstänkt mordbrand mot vänsterns folkhögskola i Kvarnby. Efter en stöddemonstration för Kärrtorp i december fick en av deltagarna hakkors och hot på sin dörr. I januari blev en SSU-aktiv 16-årig flicka påhoppad och hotad av två män.

Mordförsöken på Möllevången kom således inte som en blixt från klar himmel. Jag skrev här på Röda Malmö om de tidigare händelserna i januari: Nazivåld mot vänstern. Jag avslutade då med följande ord: "Skärpt uppmärksamhet är påkallad. Förr eller senare gör gärningsmännen ett misstag".

Det är vad som har skett nu. Två personer, knutna till Svenskarnas parti, sitter anhållna och en tredje begärs nu häktad för mordförsök i sin frånvaro. Utvecklingen har inte gått extremhögerns väg. Tiotusentals har demonstrerat mot nazivåldet, men bara ett isolerat fåtal ställer upp för nazisterna.

Nazisterna har fått ett mäktigt svar från Malmöborna. Vi får hoppas att våldsverkarna har fått sig en läxa och håller sig undan nu. Helt säkra kan vi dock inte vara, hämnd och lömska angrepp från desperata nazister kan inte uteslutas. Därför ska vi hålla garden uppe, självförsvar är en rättighet.


DN DN2 DN3 SkD


1 kommentar:

You´ll-never-walk-alone sa...

Fascister/Nazister och konservativa grupper upplever att prideparader och feminism är vårt största problem.
Men att rikta sin ilska åt rätt håll tycks inte vara deras starka sida när de tycks glömma att svaga människor faktiskt lider något oerhört i det högervridna Sverige.
De som har cancer och tvingas söka jobb, de som slavar i Fas-3, Bemanningsföretag som breder ut sig på arbetsmarknaden med osäkra anställningar, Bankväsendet som skuldsätter allt o alla, de som är pensionärer och inte kan äta sig mätta är det lidande folket av idag och inga jäkla Prideparader eller Feminism som är våra största problem av idag.
Fascister/Nazister/Konservativa människor är helt ute o cyklar när de skyller allt på "massinvandringen" när det egentligen är den orättvisa politiken som den konservativa Alliansregeringen för.
Reinfeldt och hans ARBETSLINJE skrämmer mig eftersom det påminner om skylten till Auschwitz Arbeit macht freit.
Jimmie Åkesson borde rikta sin ilska mot allt detta som Alliansregeringen ställer till med istället för att prata om "Svenskhet" och Assimilering. SD är bara ännu ett Moderatparti som röstar nio gånger av tio med Alliansen och därmed försvarar Jimmie Åkesson Reinfeldts orättvisa politik.
SD lurar Lo-medlemmar o övriga svenska folket att de skulle stå för den gamla svenska Folkhemmet men mig lurar de inte.
den dagen Jimmie Åkesson börjar på allvar kritisera Fas-3 och att sjuka människor måste söka jobb då ska jag ta honom på allvar annars är han en hycklare.