tisdag 25 mars 2014

SD näst största parti inom LO

...över 15 procent vill lägga sin röst på extremhögern

Var sjätte IF Metall-medlem, 17,7 procent, skulle rösta på Sverige-demokraterna om det var val i dag, visar en undersökning LO tagit fram. Inom Byggnads är det 25 procent som sympatiserar med partiet.

Samtidigt ser stödet för SD ut att minska något bland LO:s medlemmar. I snitt skulle 15,4 procent av LO:s medlemmar lägga sin röst på SD om det var val i dag. Det är en minskning från mätningen i höstas, då 16,8 procent sa att de skulle rösta på SD.

En klen tröst för det här är hur som helst skyhöga siffror för ett högerextremt parti och alla inom vänstern och arbetarrörelsen måste ställa sig frågan hur det varit möjligt. LO:s medlemmar är ju de som i första hand fått ta smällarna för all högerpolitik som bedrivits i Sverige sen trettio år tillbaka.

Det är klart att socialdemokratins högervridning spelat en avgörande roll i sammanhanget. Först har (s) i regeringsställning gått i spetsen för nedskärningar, avregleringar och ökande klyftor och sen i opposition har man lagt sig så nära Moderaterna som det bara går.

Socialdemokraternas orientering högerut har öppnat slussarna för såväl Moderaterna som det "nya arbetarpartiet" som för SD som en kanal för proteströstande.


1 kommentar:

You´ll-never-walk-alone sa...

stackars alla hårt arbetande LO-medlemmar som fortfarande tror på detta hycklande Högerparti med samma unkna Moderat politik som Moderaterna.
det räcker med de Fyras Gäng vi behöver inte ytterligare ett Högerstyrt parti men nu har vi tyvärr det och det är så sorgligt så sorgligt.
om ni hårt arbetande LO-medlemmar verkligen tror att SD är ett "arbetarparti" som låtsas stå upp för "folkhemmet" så säger jag bara känn er lurade känn er blåsat precis som Moderaterna lanserade och lyckades lura ett helt land med sin NYA arbetarpartiet.
SD är ytterligare ett Moderaterna parti fast ännu mer extrema än Moderaterna så med M och SD så kommer hårt arbetande människor i framtiden få det ännu tuffare ännu jobbigare ännu jävligare på arbetsmarknaden.
Reinfeldt är en hycklare som påstår att han är emot rasism men gärna välkomnar SD som röstat 9 av 10gånger med just Alliansen.
om Reinfeldt verkligen är emot rasism och främlingsfientlighet så skulle han sökt stöd hos de Röda men istället accepterar han att SD backar upp Alliansens politik 9 av 10gånger.
det är verkligen illa ställt med detta land när Allianspartierna inte kan se att detta är ett problem.
vad kommer härnäst efter valet tänk om SVP kommer in i riksdagen vad ska Reinfeldt göra då om de backar upp Moderaternas politik kommer Reinfeldt att acceptera att bli uppbackad av ett Högerextremt parti allt för maktens skull?
Reinfeldts Moderaterna är fortfarande lika unkna som dåtidens Moderater fast bara med ett annat namn Nya Moderaterna/Nya arbetarpartiet lol.