torsdag 20 mars 2014

Tomelilla: Fel bjuda in SD

...stolligheter från Miljöpartiet

Hur tokigt får man agera i förhållande till Sverigedemokraterna? Miljöpartiet i Tomelilla kommun bjöd först in SD till ett anti-rasistiskt arrangemang på fredag och nu tvingas man göra en pudel. SD kan nu hoppa av i protest och kamma in en poäng.

Detta efter att andra partier hotat hoppa av och efter att Miljöpartiets distrikt tvingats ta sina lokala förmågor i örat.

Väldigt dumt av miljöpartisterna i Tomelilla. Rasister ska inte göras rumsrena och självklart ska de inte bjudas in till anti-rasistiska manifestationer. Det var så korkat att sd-arna i Tomelilla förstod detta bättre än de lokala miljöpartisterna.

SD är ett rasistiskt parti. Inte för att de har åsikter om invandring utan för att de ständigt kommer dragande med negativa generaliseringar om andra folkslag. Särskilt gäller detta negativa generaliseringar om islam och muslimer.

Hatet mot islam tar sig former som är lika den klassiska antisemitismen. Muslimer demoniseras och beskrivs som en invasionsstyrka som håller på att ta över Europa. "Islam är det största hotet mot Västerlandet", sa Björn Söder i Almedalen 2011. I ett debattinlägg i AB beskrev Jimmie Åkesson islam som "vårt största utländska hot sedan andra världskriget".

SD är inget fascistiskt eller nazistiskt parti och ska inte bekämpas med våld eller plumpa angrepp som bara slår tillbaka på antirasisterna. Men SD är heller inte som "vilket parti som helst" och det gäller att hålla detta i minnet. Rasismen kan aldrig normaliseras.

Ystads Allehanda: SD drar sig ur manifestation mot rasism


DN NSK LT SMP

6 kommentarer:

Alexander sa...

Och du generaliserar om de som röstar på Sverigedemokraterna. Innan du nämner gemensamma värderingar kanske du ska fundera på om det även gäller de som bekänner sig till Islam?

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Nej, jag generaliserar inte. Jag uttalade mig överhuvud inte om Sd:s väljare.
Många av väljarna är inga rasister, men partiet är rasistiskt.

You´ll-never-walk-alone sa...

det är så löjligt av SD att påstå att man inte är ett rasistiskt parti och i samma veva vill begränsa invandringen med 90%.
i en globaliserad epok så är det väldigt oroväckande att isolera Sverige eftersom människor ska ha rätt att få röra sig fritt överallt i världen i en globaliserad epok som vi lever i idag.
det finns tusentals svenskar som gör karriärer utomlands och bidrar med sitt kunnande och därmed även bidrar till svensk ekonomi och vad skulle hända då om andra länder börjar prata samma språk som SD?
då kommer många svenskar inte kunna plugga o jobba utomlands och locka hit investerare osv.
isolera sig kanske funkade för 100år sedan men idag har världen blivit mycket mindre tack vare Internet, Facebook,Google,Youtube,Smartphones och tack vare detta så skaffar sig många svenskar vänner i andra länder och man lär sig av andra på ett sätt som inte var möjligt förut just tack vare Internet som förenar oss än splittrar och isolerar oss.
alla länder som isolerar sig idag så ser vi hur de har det med sin ekonomi med sina konflikter.
det är farligt det är dumt det är idiotiskt att isolera sig i en globaliserad tidevarv.
vi har faktiskt mycket mycket värre problem att ta oss an med miljöförstöring och hur vi ska bli kvitt oljeberoendet än att människor flyttar runt i världen och vill bo varhelst de vill.
många brukar ta upp Japan som ett bra exempel på att de minsann inte har massinvandring och att landet är välmående.
Japan lever på lånad tid de är inte alls välmående det är bara på ytan som ekonomin ser välmående ut men under ytan så kämpar Japan med en mycket åldrande befolkning som kommer att visa sig om några år.
om alla länder kunde ta sitt ansvar för att ta hand om alla flyktingar i världen så hade vi inte haft ett flyktingproblem i världen idag.
jorden är vårt enda hem för vår mänskliga ras och om vi inte går gemensamt och löser världens problem så som miljöförstöringen och Kapitalismen som är grund orsaken till många av våra problem som inte känner några gränser så kan till slut alla säga bye bye och då hjälper varken Nationalism eller Fascism eftersom miljöförstöringen skiter fullständigt i om du är Jude Kristen eller Muslim alla kommer vi att drabbas oavsett etnicitet o kulturell bakgrund.
Nationalister och Fascister ser världen i svart eller vitt för de finns ingen gråzon utan de tror att bara vi isolerar oss stänger våra gränser så kommer allt bli guld o gröna skogar men vad de inte fattar är att det finns så mycket värre problem att tackla än NATIONEN.
vårt absolut största hot mot alla folkgrupper i världen är Klimathotet om vi inte snart gör oss kvitt oljeberoendet då står vi inför utrotning av den mänskliga rasen.
vi måste också göra oss kvitt Kapitalismen och det vinstdrivande intresset och istället gå över till Resurs baserad ekonomi.

Ronny Åkerberg sa...

Man kan vara motståndare till globalisering eller delar av den av många olika skäl. Men i Sd:s fall kombineras detta med ett synsätt som innebär att alla inte har samma värde - och då blir det rasism.

Alexander sa...

Ronny

Vad exakt innebär allas lika värde? Har Hitler och Nelson Mandela lika värde för dig?

Ronny Åkerberg sa...

Ja, alla har samma värde och samma rättigheter oavsett etnicitet, religion, kön, sexualitet, funktionshinder osv.
Att det sen finns människor som gör sig skyldiga till onda handlingar och måste bekämpas eller bestraffas ändrar inte på detta.