måndag 7 april 2014

Malmö: Jimmie Åkesson inte välkommen

...ett demokratiskt renhållningsarbete
Protesterna mot Åkesson växer på arbetsplatserna

Är det en demokratisk rättighet att vilken politiker som helst ska få besöka vilken arbetsplats som helst och att detta ska beslutas över de anställdas huvuden och hemlighållas in i sista stund?

Nej, så kan det naturligtvis inte vara. Tvärtom borde de anställda ha sista ordet. Det finns ingen anledning för vare sig sjukhuspersonal eller brandmän att ställa upp i Sverigedemokraternas propagandakampanj.

Såväl sjukhuspersonalen som brandmännen har fullgoda skäl för att säga nej. De framhäver att Jimmie Åkesson och Sd står för något som är raka motsatsen till värdegrunden för deras yrkesutövande. Självklart är det stötande att på sin arbetsplats behöva konfronteras med någon som inte respekterar alla människors lika värde.

Jimmie Åkesson borde lyssna till rösterna från golvet och avbryta sin arbetsplatsturné till Malmö. Här är han inte välkommen! De hot som förekommit mot protesterande människor bör utredas noggrant, det är helt oacceptabelt att människor ska bli hotade när de använder sina demokratiska fri- och rättigheter.

NSK LT SkD

11 kommentarer:

You´ll-never-walk-alone sa...

kom igen nu Åkesson hur vore det att börja prata om de verkliga problemen som vi står inför som tex riskkapitalbolagens härjningar på den svenska välfärden eller bankernas hunger efter att bara skuldsätta fler o fler eller börja prata om den annalkande miljökatastrofen som vi står inför???????????
många frågor Åkesson men för få svar från dig.
hur vore det Åkesson att tex börja prata om hur vi bäst o smidigast o billigast gör oss av med oljeberoendet och ersätter det med miljövänlig energi?????
vet du en sak Åkesson när vi förstört miljön så pass mycket då kommer det att bli enorma flyktingströmmar från svårt drabbade länder och då hoppas jag att du inte blundar för miljöproblemen eller kommer du att skrika ännu högre STOPPA INVANDRINGEN????????????
Åkesson lägg ner din rasistiska retorik och börja prata om de verkliga problemen som skapar konflikter krig flyktingströmmar i världen nämligen det kapitalistiska systemet som pga vinstintresset o mer o mer konsumtion håller på att förstöra vår värld.
hungern efter nya oljefyndigheter sätter vår värld i en klimatkris som hotar mänskligheten.
hur dum kunde jag vara som trodde på eran lögnaktiga propaganda.
tack o lov har jag vaknat och hoppas fler ser igenom SD´s lögner.

Anonym sa...

Ronny

Tycker du likadant om samma resonemang förs om Jonas Sjöstedt?

Alexander

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Nej, självklart inte. Såväl sjukhuspersonal som brandmän tycker säkert att Sjöstedt delar värdegrunden för deras yrkesutövande.

Anonym sa...

Ronny

Fast de som inte tycker det då? Ska de få slippa Sjöstedt?

Alexander

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Jag tror vi lugnt kan överlämna det till de anställda att diskutera och hitta lösningar. Nu är det ju Åkesson som folk har problem med.

Alexander sa...

Ronny

"Nu är det ju Åkesson som folk har problem med"

Som dock har ett större väljarstöd än Sjöstedt.


"Vi kan överlämna det till de anställda"

Dåså, ska de som inte vill möta Sjöstedt då slippa det? Ja eller nej?

Alexander

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Din frågeställning är rent hypotetisk. Kom igen när du har något konkret att peka på. Nu gör du bara intryck av att vilja dra uppmärksamheten bort från de folkliga protesterna mot Jimmie Åkesson.

Alexander sa...

"Kom igen när du har något konkret"

På min träning i går kväll diskuterade jag detta med en polis och en brandman. Polisen jobbar i Sala och brandmannen i Västeras. De framförde att Åkesson har ganska stort stöd på deras jobb och att just Sjöstedt var väldigt impopulär eftersom många har problem med hans "värdegrund". Ska de då få slippa möta honom vid ett eventuellt besök? Dessutom tror jag att stödet bland poliser i landet är betydligt högre för SD än Vänsterpartiet pga att de dagligen konfronteras med invandringens baksidor.

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Jag menar att du är fortfarande inte konkret. Du måste utgå från ett verkligt arbetsplatsbesök och människors reaktioner där. Alla har ju rätt att protestera mot politikerbesök.

Alexander sa...

"Jag menar att du är fortfarande inte konkret"

Jag tar ju upp just reaktioner från brandmän och poliser. Vad mer vill du ha?

"Alla har ju rätt att protestera mot politikerbesök"

Då är det alltså okej om brandmän vägrar träffa Sjöstedt och poliser gör samma sak med Åsa Romson? Du kommer inte att hänvisa till att vissa saker ingår i anställningen?

Ronny Åkerberg sa...

...till Alexander:
Nej, jag tycker inte att det är något argument att du har pratat med en polis och en brandman. Kom igen när du har en enda arbetsplats som organiserar protester mot Sjöstedt.