tisdag 24 juni 2014

Boktips: Odla i pallkrage


...en fiffig konstruktion för liten skala


Pallkragen passar lika bra i täppan på landet som i villakvarteret och på bakgården i stan. Den kan bli ett permanent inslag i trädgården eller fungera som en tillfällig odlingsyta. Inte att undra på att den i dag är den vanligaste formen för grönsaksodling i mindre skala att odla i pallkrage har blivit en folkrörelse. 

Pallkragens fiffiga konstruktion och begränsade yta gör det lätt att sätta i gång och lätt att lyckas med odling av grönsaker, sommarblommor, örter, bärbuskar, perenner, lökväxter och faktiskt även snittblommor och medelhavsväxter. Lär dig hur du lyckas med din odling och få inspiration till nya användningsområden i trädgården!

"Bra nybörjarbok, bra illustrationer och lätt att förstå."
Victoria Skoglund i TV4 Nyhetsmorgon

"Jag önskar jag hade haft den här boken när jag byggde upp min köksträdgård förra året. Eva skriver för nybörjaren och jag gillar det. Inget känns svårt utan snarare lustfyllt och inbjudande. Är du på väg att starta upp en pallkrage, en liten miniköksträdgård är det här boken för dig."
Victoria Skoglund, bloggare på Lantliv

Röda Malmö:
Och då kan jag inte låta bli att berätta att jag under tio års tid, tillsammans med elever, föräldrar och annan personal, drev skolträdgårdar på mitt jobb. Vi använde oss just av odlingslådor i litet format, antingen som vi tillverkade helt själva eller satte ihop av pallkragar. Några bilder nedan:


Inga kommentarer: