söndag 17 augusti 2014

Reinfeldt ger Sd stekta sparvar

...statsministern är inte alls ärlig
Desperat Reinfeldt spelar ut Sd-kortet

Det ser ut som en strid mot Sverigedemokraterna när Fredrik Reinfeldt vädjar till svenskarna att öppna sina hjärtan, men i själva verket är det stekta sparvar i munnen på Sd som Reinfeldt bjuder på. Han öppnar upp valrörelsen för Sd:s hjärtefråga och bekräftar deras världsbild när han talar om flyktingströmmar, "omfattande kostnader", "inga pengar till nya löften" och "spänningar i samhället".

Det handlar om ett anmärkningsvärt utspel som Reinfeldt gjorde i sitt sommartal. Han kunde inte ge Jimmy Åkesson bättre draghjälp än så här. Tala om att ställa utsatta grupper mot varandra! Sverige framställs som de knappa resursernas land och nu gäller det att "öppna hjärtat" för att klara ut det hela. 

Detta kommer från en man som mer än många andra har jobbat hårt för att öka klasskillnaderna i vårt land. Hundratals miljarder har gått till skattsänkningar åt rika och välbeställda människor; inkomstskattesänkningar, subventionering av rut-tjänster, sänkningar av krogmoms och sänkning av bolagsskatten.

För detta har välfärden och trygghetssystemen redan fått ta stryk nog. För att trygga skattesänkningar åt överklassen, för att säkra riskkapitalbolagens vinster från skolor och äldreomsorg och för att ge de rikaste fortsatta möjligheter att dra ifrån så vädjar Reinfeldt nu om att vanligt folk ska "öppna hjärtat".

Hade det funnits det minsta lilla uppriktig solidaritet hos Fredrik Reinfeldt så hade han naturligtvis rest frågan om rättvisa, om det självklara kravet att var och en ska bidra efter förmåga och att bördorna ska fördelas efter bärkraft.

Självklart ska vi ställa upp för människor som flyr från krig och förtryck. Det är ju inte minst de rika ländernas krigspolitik, stöd åt korrupta diktaturer och exploatering som skapar flyktingströmmar i världen. Men vi måste kräva att den svenska borgarklassen tar ansvar och kostnader i förhållande till sina enorma tillgångar.

Fredrik Reinfeldt ställer flyende människor i motsättning till de som har det sämst ställt i Sverige. Han har mage att påstå att han "vill vara ärlig", men det är just det han inte är. Reinfeldts borgerliga politik har skapat den otrygghet som utgör grogrund för Sd:s framgångar och nu spär han på detta med att ge samma parti skjuts i valrörelsen.

Misstanken ligger nära till hands att Reinfeldt är så desperat till följd av Alliansens usla opinionsläge att han spelar ut Sd-kortet som en sista chans att hänga sig kvar vid makten med extremhögerns stöd efter valet.

Katalys: Borgs politik har främst gynnat höginkomsttagare

AB: Efter Reinfeldts tal: SD lägger om sin valkampanj


3 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att det inte finns några kostnader eller att det blivit några spänningar i samhället pga invandringen? Då är du nog både blind och döv.

"extremhögerns stöd efter valet"

Kan du berätta på vilket sätt SD tillhör extremhögern? Tänk på att i princip hela Europa bedriver en invandringspolitik i paritet med det de föreslår.

Det är intressant att du företräder ett parti som nästan ingen människa lägger sin röst på, ändå berättar du högt och tydligt hur fel alla har som inte förstår briljansen med ännu högre skatter, fri invandring, ultrafeminism osv. Slå upp ordet självkritik.....

You´ll-never-walk-alone sa...

jag som jobbar inom den tunga industrin har gått + - 0 efter Alliansens "skattesänkningar"
dessa "skattesänkningar" har ätits upp av högre avgifter på allt annat och då har jag som vanlig löntagare lika mycket kvar av min lön som när Alliansen tog över makten 2006.
däremot så har jag som vanlig löntagare märkt av hur allt samhällsservice har försämrats och tom blivit dyrare.
de som däremot har tjänat på dessa skattesänkningar är helt o hållet de allra rikaste som säkert tjänat många många tusenlappar i månaden men inte har det lett till lägre arbetslöshet som Alliansen påstod.
det är de superrika som äger alla bolag och Alliansen påstod ju att om vi sänker skatterna så kommer företagen att anställa men hur kommer det sig då att arbetslösheten idag är på 8-9%.
istället fick vi Fas3 där man helt enkelt dumpar människor som man tycker är obekväma som man inte vill kännas vid.
jag kommer ihåg när jag var ung o gick i mellanstadiet o arbetslösheten var så låg som 4% och detta mina kära läsare var just under en Röd regering.
Ruinfeldt har inget annat än ruinerat detta land och gett allt till risk-kapitalbolag som slussar våra skattepengar till skatteparadis medans vår sjukvård, skola, omsorg lider av resursbrist.
synd bara att det sovande folket tror på SD och att de lovar att återuppbygga det svenska "folkhemmet" men i själva verket tillhör Alliansen för de Superrika.
det är inget annat än en Allians för de Superrika och den som påstår annat ljuger.
så j... tragiskt att vi kommer att ha ett främlingsfientligt parti efter 14September som har ännu fler väljare bakom sig.
Borgerligheten är så otroligt okunniga o tror att om vi bara göder de rika ännu mer så kommer allting bli bättre men vad de inte fattar är att de krattar manegen för de Högerextrema.

Anonym sa...

Sedan är det ju också märkligt att människor som flyr från krig och förtryck efter några veckor i Sverige kan åka tillbaka till stället de flytt ifrån. Fast det är ju som med de ensamkommande barnen som i vissa fall är närmare 25 år, man låtsas som det inte existerar. Och så undrar en del varför SD ökar....