torsdag 18 september 2014

Nazisterna kammade noll

...inte ett enda mandat
Nazisterna avslöjade

Det har kallats för den största nazistiska kraftsamling som Sverige sett sedan andra världskriget. Vi talar om nazistiska Svenskarnas Partis valkampanj. SvP ställde upp med listor i 34 kommuner - men än så länge tyder det preliminära resultatet på att de inte fått ett enda mandat i hela landet.

Partiledaren Stefan Jacobsson skriver på partiets hemsida: "Det går dock inte att sticka under stolen med att det preliminära resultatet från kommunerna är en besvikelse, och som det ser ut nu så uteblev de kommunala framgångarna helt". 

Det preliminära valresultatet från Jacobssons egen kommun, Sjöbo, visar att SvP fick 0,4 procent av rösterna, vilket motsvarar 48 personer.

Carl Henriksson, krönikör på SvP:s nättidning, skriver så här: "Jag är nog inte ensam om att vara besviken, för att inte säga nedslagen, av söndagens valresultat och jag tror att det är viktigt att nu faktiskt tillåta oss att tillsammans vara besvikna. Målsättningen på tio kommunala mandat var högt satt och det var nog inte många som trodde att det skulle lyckas till fullo, men att de kommunala mandaten skulle utebli helt, det kom nog som en överraskning för många."

Själv konstaterar jag att den analys jag gjorde av yttersta extremhögern i januari visat sig stämma ganska bra: Yttersta högern i kris.

SkD DN

Inga kommentarer: