fredag 26 september 2014

Syrien: Maten räcker inte till flyktingar

...FN tvingas skära i livsmedelsprogrammet
Soldater från Fria syriska armén delar ut mat till civila i Aleppo

FN varnar för att man kommer att tvingas skära ned matransonerna för mer än 6 miljoner syrier från och med nästa månad om det inte blir mer pengar, uppger Guardian. Så ser den fruktansvärda situationen ut när världens makthavare vänder ryggen åt offren för diktatorn Assads krig mot sin egen befolkning. 

Över tvåhundratusen har dödats i Assads bombningar av civila, kvinnor och barn. Miljoner befinner sig på flykt inne i landet och i grannländerna. 

Världslivsmedelsprogrammet (WFP) säger att medan det fortfarande räknar med att nå nästan 6 miljoner syrier inom landet och i grannländerna i oktober och november, kommer det att bli betydande nedskärningar i mängden mat som levereras. WFP säger att det har inga pengar för program i december. 

En WFP-tjänsteman uppgav för Reuters att matkorgen för syrier kan krympa till 825 kalorier, väl under halva det rekommenderade dagliga intaget.

"Vi har nått en kritisk punkt i våra humanitära insatser i Syrien och i grannländerna, och om vi inte lyckas säkra betydande finansiering under de närmaste dagarna, är jag rädd att vi inte kommer att ha något annat val än att trappa ner vår verksamhet", säger Muhannad Hadi WFP:s regionala katastrofsamordnare för den syriska krisen.

SkD SkD2

Inga kommentarer: