söndag 5 oktober 2014

Tiggarna: Att inte Malmö kommun skäms

...för att behandla fattiga människor så här
Här på en ödetomt i Norra Sorgenfri "bor" ett hundratal människor...

...i eländiga hyddor, skjul och tält

...utan tillgång till toalett och vatten...

...bland smuts och skräp...


...och företaget, som äger marken, hotar med att vräka migranterna

Malmö kommun kommer inte att hjälpa med någon ny plats.

Kallsinnigt säger Carina Nilsson (s), ansvarig politiker:
– Om vi sätter upp toaletter och ger tillgång till vatten i närheten av dessa boplatser så accepterar vi att det är ett drägligt sätt att leva. Det blir ett feltänk från vår sida, säger Carina Nilsson (S), sociala resursnämndens ordförande.
Läs gärna en gång till. Tänk efter vad hon säger. Det här är inget drägligt sätt att leva och därför ska vi inte hjälpa, inte ens ställa upp en container för skräp eller en toalett eller ge Stadsmissionen tillräckligt med anslag för att alla ska kunna duscha.
Vad säger övriga i den styrande rödgröna alliansen i Malmö - Miljöpartiet och Vänsterpartiet? Först blir tiggarna utsatta för hetskampanj från Sverigedemokraterna, sen vänder de rödgröna kallsinnigt ryggen till - även mot tiggarna!
Skamlösa politiker, säger jag, orden om solidaritet var bara tomt prat!
En majoritet svenskar har röstat för EU-medlemskap, vårt land har varit med och gett migranter möjlighet att komma hit och man gör ingenting åt den rumänska regimen som förtrycker och diskriminerar sina medborgare - men konsekvenserna vill man inte ta ansvar för. Låt de fattiga klara sig själva, resonerar man, vi tänker inte försöka vara medmänskliga.7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur svårt kan det vara att göra något för dessa utsatta människor? Malmö kommun måste kunna hitta en plats där de kan bo utan att bli vräkta. Man måste också kunna öka anslagen till Stadsmissionen och andra frivilligorganisationer så att människor åtminstone kan få en dusch nån gång då och då. Man måste kunna göra så enkla saker som att ställa upp en sopcontainer eller en toalett. Det är ju inte klokt att man uppträder så här omänskligt mot människor som har det riktigt dåligt

Anonym sa...

Står Vänsterpartiet också bakom det här ruttna agerandet från Malmö kommun? Då får jag nog fundera en gång extra inför nästa val...

Anonym sa...

Något måste hända,men inte att människorna får en ny plats på någon annan ödetomt med containers
och bajamajor
Ronny Åkerberg sa...

Vad är det som ska hända då?

Ronny Åkerberg sa...

Du kanske menar att man måste ordna ett bättre boende när vintern kommer. Folk kan inte bo i tält när det blir kallt. I så fall håller jag helt med.

sverker sa...

finns det någon form av frivilligorganisation som arbetar i området? Ie vem pratar jag med för att hjälpa till?

Ronny Åkerberg sa...

Stadsmissionen har verksamhet bland migranterna