onsdag 22 oktober 2014

Ubåtarna: Allt påhittat från början till slut

...marinen och media kokade soppa på en spik

"Trots fem dagars intensivt sökande har Försvarsmakten inga egna bra observationer av vad som pågår under vattnet i Stockholms skärgård, utan litar till fem observationer från allmänheten. Och de handlar om ljusfenomen, periskopliknande föremål eller onaturliga vågor", skriver DN idag.

Sug på den. Detta är fantastiskt! Observationerna "från allmänheten" känner vi dessutom till. Det "bästa" av dessa har marinen låtit publicera, det är en suddig bild som man påstår kan vara en ubåt, men som naturligtvis bara är en vattenskoteråkare.

Försvarsmakten har inga egna observationer - trots hela det spektakel som media så allvarligt har rapporterat om från Stockholms skärgård. Vilken total ynkedom! Men trots detta har det kokats soppa på en spik från dag ett.

Bristen på substans har inte hindrat media från att tillverka och sprida vidare de mest fantastiska historier om grodmän, "ryskt krypterat nödrop", "skadad ubåt", moderfartyg, spetsnaz osv. Rena krigspsykosen. "Experter" har avlöst varandra och intygat att detta är "trovärdigt" och att detta är "på riktigt".

Men allt är påhittat från början till slut. En simpel militär inblandning i politiken för att få ökade anslag och för att påverka opinionen för ett nytt kallt krig och för Sveriges anslutning till Nato. Fy fan!

För att bortförklara fiaskot kör man nu med att det "är så svårt att hitta nåt", "det är som att leta efter en nål i en höstack" etc. Tacka fan för det, det finns ju inget där. Men ändå ska man fortsätta för att hålla skenet uppe...

NSK 

Inga kommentarer: