lördag 6 december 2014

Driv tillbaka högerpolitiken

...inga allianser över blockgränserna
Folklig mobilisering mot högerpolitik är vad som behövs

Så länge den borgerliga alliansen trodde sig kunna fälla regeringen med hjälp av Sd applåderade hela borgerligheten och media följde förtjust utvecklingen av "regeringskrisen". Nu är det annat ljud i skällan, nu vill man ha slut på "sandlådan" och förordar "ansvar" och "uppgörelser över blockgränserna".

Är det något vi ska akta oss för så är det just sådana uppgörelser, de kommer nämligen att konservera högerpolitiken och innebära fortsatt massarbetslöshet och nya attacker mot välfärden. Det i sin tur kommer att gynna rasisterna i Sd som framstår som den enda oppositionen när S och allians faller i varandras famn.

Det enda raka, för varje vänstertänkande människa, är att rösta på Vänsterpartiet i valet i mars. En vänsterframgång skulle också skicka signaler till S/Mp-regeringen att låta bli eftergifter åt höger. 

Vänstertänkande personer bör också ge upp illusionerna om partier som Miljöpartiet (som inte kan bekämpa klimatkrisen eftersom man är för kapitalismen) eller Feministiskt Initiativ (Gudrun Schyman förordar regering ihop med borgarna). Det är bortkastade röster som leder åt fel håll.

Lägg rösten så långt åt vänster som möjligt, men framför allt: Gör vad du kan för aktivering av gräsrotsprotester. I fackföreningar, på arbetsplatser och i andra sammanhang måste rösterna höras till försvar av vanliga löntagares rättigheter.

Ska det här bli ett val som driver tillbaka högern, det vill säga reducerar Alliansen och Sd, så måste det handla om vänster-höger-frågor, om arbete och välfärd och omfördelning av makt och resurser för social rättvisa.Inga kommentarer: