måndag 1 december 2014

Stoppa och tryck tillbaka SD

...en självförvållad parlamentarisk "kris"
Etablissemanget gödslade marken för Sd:s uppgång till tredje största parti

Såväl borgerliga som tidigare socialdemokratiska regeringar har drivit en politik som gynnat Sverigedemokraternas framväxt till tredje största parti. Varje val sen 2002 har Sd fördubblat sitt röstetal och det har sin grund i försämringarna i samhället. En ökad otrygghet direkt orsakad av det politiska etablissemangets högerpolitik.

Det handlar om en långvarig period av nyliberalt inspirerad politik som både de borgerliga partierna och socialdemokraterna varit eniga om. Den har resulterat i massarbetslöshet, otrygga anställningar, försämrade socialförsäkringar, sänkta pensioner och försämrad välfärd samt ökande klassklyftor.

Det är ur denna mylla av ökande otrygghet och aldrig upphörande nedskärningar och försämringar för vanligt folk som Sverigedemokraterna vuxit sig starkare. Nu hör det till bilden att Sd också är ett högerparti och inte har någon lösning på kapitalismens problem, men i rådande läget, med svag och dåligt rustad arbetarrörelse och vänster, har Sd lyckats kanalisera missnöjet genom att göra invandrare och flyktingar till syndabockar för kapitalistisk kris och nyliberal politik.

Det är bara en politik för arbete och välfärd och folkliga mobiliseringar mot kapitalets herravälde som kan förändra bilden. Folkliga mobiliseringar kring arbetarnas och vanligt folks intressen är det som kan stoppa och driva tillbaka Sd. Då kommer det nämligen att visa sig att Sd står på andra sidan barrikaden - ihop med kapitalet och det politiska etablissemanget.2 kommentarer:

Anonym sa...

En 75% budget är mycket bättre än en 40% budget och en budget som sätts samman av alliansen och socialdemokraterna i samarbete kan dessutom rensas från mp-extremism. Därför bör SD stödja alliansens budget, se fram emot att mp lämnar regeringen och Löfven att samarbetar med alliansen för att sätta ihop en långsiktigt bra budget. Vi förlorar alla på dessa lappkast det innebär att byta inriktninmg på politiken.
Därför kan vi inte ha ett blamegame där alla säger sig vilja samarbeta men där samarbete betyder att var och en vill bestämma allt själva. Tänk på att 93% av väljarna inte ville ha mp!

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Ett stolligt resonemang som helt bortser från klassaspekterna och vem som har tjänat på dessa statsbudgetar de senaste årtiondena.
Vare sig de kommit från borgerliga eller socialdemokratiska regeringar så har de oavbrutet betytt ökade klassklyftor, mera makt och rikedom för de redan besuttna och mera elände för arbetare och vanligt folk.
Medan de rika berikat sig har vanligt folk fått känna på massarbetslöshet och försämrade villkor.
Om M och S gör budget ihop så blir det bara mera av samma skit.