torsdag 8 januari 2015

Barbarisk och reaktionär galenskap

...fransk vänster fördömer terrordådet

Uttalande från (franska vänsterpartiet) NPA om attacken mot Charlie Hebdo som har resulterat i dödandet av 10 journalister, däribland redaktör och välkända tecknare, och två poliser. Redaktionen var under beväpnad polisvakt sedan affären med "Mohamed-karikatyrerna".

Attacken på redaktionen för den satiriska tidningen Charlie Hebdo har framkallat indignation och ilska mot detta blinda och mordiska våld mot journalister och anställda. Detta våld syftar till att utså terror mot yttrande- och pressfriheten, i namn av reaktionära och obskyra fördomar.

Vi har ofta debatterat, även på ett ganska polemiskt sätt, med tecknare och journalister på Charlie Hebdo och vi har engagerat oss i gemensamma kamp med dem.

NPA riktar sin solidaritet med vänner och anhöriga till offren, till journalister och anställda på Charlie Hebdo.

Men vi kommer inte att vara en del av något nationellt förbund av trollkarlslärlingar som spelar med rasism, rör upp hat mot utlänningar, i synnerhet muslimer, eller använder sig av denna händelse för att införa nya repressiva lagar. Det har ett stort ansvar för det främlingsfientliga och giftiga klimat som vi lever under idag.

Båda sidor är demokratins och frihetens fiender; de är fiender till arbetarna, till de folkliga klasserna; fiender till en solidarisk värld.

NPA manar också till solidaritetsdemonstrationer med Charlie Hebdo.

Röda Malmös översättning från International Viewpoint

Bloggar om politik, terrorism  Intressant SkD SkD2 NSK LT SMP BT


Inga kommentarer: