söndag 25 januari 2015

Fegt överfall på tiggande romer

...krossade bilruta och misshandlade flera personer
Tiggares "bostäder" i Malmö

I minibussen som stod parkerad utanför en livsmedelsbutik i Perstorp sov sju rumänska EU-migranter. Vid ett-tiden på natten mellan fredag och lördag krossar någon en ruta på minibussen
- Det är ett tiotal personer som kommer till platsen. De kastar föremål mot bilen och sedan får de ut ett antal personer ur fordonet, säger Nils Norling på polisens ledningscentralEnligt polisen ska en kvinna ha träffats av en sten i huvudet. Minst två män misshandlades sedan med sparkar och slag utanför bilen.

Polisen verkar inte ha varit övernitisk när det gäller att utreda händelsen. Enligt Skånskans artikel framgår att polisen fick ett telefonsamtal om misshandeln vid tvåtiden på natten, men beslöt att inte åka ut till platsen. Först på lördagsförmiddagen reagerade man, när det kom ett samtal från SOS om att en ambulans var på väg till sjukhus med en man som blivit misshandlad.

Ännu har ingen gripits för dådet. Det framgår inte heller om det var en skara organiserade nazister eller en grupp lokala rasistiska losers som fått för sig att det är fritt fram att hunsa romer. Illa i vilket fall.

Bakom det hela ligger ett samhälle som vänjer oss alla vid att sparka nedåt. Ett samhälle som uppmuntrar klasskillnader och anser att vanliga knegare ska ha det dåligt med arbetslöshet, otrygga anställningar och urholkade socialförsäkringar och välfärd. Allt medan de redan gynnade ska ha alla fördelar.

När tiggare dyker upp från utlandet vräks de av myndigheterna från sina usla "bostäder" och kommuner anser att de inte behöver bry sig om tiggarna fryser ihjäl i vinterkylan. Våra grannländer Danmark och Norge skickar också tydliga signaler om att världens rikaste länder vill sätta en fot i ändan på de fattiga och diskriminerade...

Skånskan: "Glad att jag lever idag"

Svt: Länderna skyfflar tiggarna mellan sig

Bloggar om politik, fattigdom  Intressant  SkD NSK LT SMP


2 kommentarer:

Loppen sa...

Det kan man ikke være bekendt at gøre.

Men jeg må også sige, at det er utroligt at man i Sverige tillader tiggere ved alle butikker, det er bestemt meget generende at blive antastet.

Så fjern tiggerne ved de svenske butikker, men på en lovlig og ordentlig måde!

Ronny Åkerberg sa...

Jag passerar tiggare varje dag, men det har aldrig hänt att jag blivit antastad av dem.