fredag 9 januari 2015

Frankrike: Hollande och den nationella enigheten

...ilska och indignation avleds

Uttalande från franska vänsterpartiet NPA:

François Hollande hade återigen, även i denna dramatiska situation, inte något att säga.

Över hela landet uttrycker människor sin indignation, ilska och avsky mot det simpla avrättandet av oberoende, fria och satiriska, antikonformistiska journalister för att ta död på Charlie Hebdo och Hollande hyllar ett enat Frankrike, kräver nationell enighet. På så vis rättfärdigar han de krig som han och hans regering genomför mot folken i de regioner i världen där plundring och militära ingripanden organiseras av stormakter som sår misär och kaos.

Eftersom vi i NPA helt solidariserar oss med journalisterna, de anställda, offren för det barbariska och reaktionära angreppet mot Charlie Hebdo och dess journalister så kommer vi inte att gå med i denna nationella enighet i Frankrike.

Vi säger nej till att falla in bakom denna regering, som för krig mot arbetande människor; bakom Sarkozy som säger samma sak som Hollande; eller bakom Marine Le Pen, som använder den för att föra en rasistisk och främlingsfientlig kampanj under förevändning att kämpa mot islamisk fundamentalism.

Det är deras politik, social och demokratisk tillbakagång, som utsöndrar detta föraktfulla våld som syftar till terror mot yttrandefrihet och pressfrihet i namn av reaktionära och obskyra fördomar.

Svaret är inte nationell enighet utan arbetarrörelse, arbetande människor på offensiven för att föra samhället ut ur regressionen, ut ur det kaos i vilket kapitalistisk politik har försatt det.

Vi kommer att uttrycka vår solidaritet med offren för terrorn i fullständigt oberoende av deras nationella enhet.

Montreuil 7 January 2015

Översättning från International Viewpoint

Bloggar om politik, terrorism  Intressant SkD NSK LT 

Inga kommentarer: