måndag 12 januari 2015

Hyckleriet i Paris och Stockholm

...terrorister, rasister och imperialister i symbios
Några av de mindre fridsamma demonstrerar "mot våldet"

I Paris gick världsledarna med några hundra meter i miljon-manifestationen innan de återigen bänkade sig vid köttgrytorna. Det är samma personer som bär ansvaret för social misär, krig och flyktingströmmar. Här hemma gör sig de politiska ledarna i olika läger till talesmän och -kvinnor för Nato-medlemskap, deltagande i nya krig och hån mot muslimer.

Sida vid sida gick makthavarna en liten stund på Paris gator. Makthavare som aktivt eller passivt understött diktatorn Assads folkmord i Syrien, som vägrar hjälp till frysande och hungrande i flyktinglägren och som spelat de jihadistiska fundamentalisterna i händerna medan den demokratiska oppositionen nekas hjälp. 

Makthavare som med sin ekonomiska politik slungar ut miljoner européer i fattigdom och arbetslöshet, som skapar den otrygghet ur vilken rasismen gror. En kapitalistisk politik som ställer människor emot varandra.

Under händelserna i Paris har våra egna politiker här hemma i Sverige uppträtt på precis samma hycklande vis. "Fredens religion har visat sitt ansikte", kommenterade talmannen Björn Söder (Sd) i ett försök att skuldbelägga en hel världsreligion och alla muslimer för dådet i Paris.

Anna Kinberg Batra blev som väntat ny partiledare för Moderaterna och öppnade med att hon vill att vi ska gå med i militärpakten Nato. I helgen fick vi också höra från utrikesminister Margot Wallström (s) att regeringen vill skicka svensk militär till Irak. Samtidigt finns inga tecken på att något av de båda blocken i svensk politik tänker bryta upp från den i EU rådande ekonomiska politiken.

Här finns alla de ingredienser av social tillbakagång och imperialistisk krigspolitik som gynnar uppkomsten av såväl rasism som islamistisk terrorism. Det är bara en starkare vänster och en uppvaknande arbetarrörelse som kan bryta det destruktiva mönstret.

Röda Malmö: Barbariernas kamp

Bloggar om politik, samhälle   Intressant SkD NSK


Inga kommentarer: