onsdag 7 januari 2015

Rädda världens skogar

...en avgörande fråga för vår framtid
De sista 400 sumatratigrarna hotas av utplåning. Stora globala företag förstör deras hem och ersätter det med palmoljeplantager.


Skog täcker ca 30 % av jordens yta. Med all sin biologiska mångfald är den av enorm betydelse för allt liv på jorden. Den renar vår luft och vårt vatten, skyddar marken mot jorderosion och bryter ned avfall och skadliga substanser. Särskilt viktig är skogens förmåga att ta upp och binda stora mängder koldioxid från atmosfären. Att skydda framför allt de tropiska skogarna är en av de viktigaste uppgifterna vi har om vi ska försöka hejda klimatförändringarna.

Greenpeace arbetar världen över för att stoppa den destruktiva skövlingen, förhindra handeln med olagligt avverkat timmer och se till så att ett globalt nätverk av skyddade områden kan upprättas.


Regnskogen myllrar av liv. Här lever orangutangen, tukanen och trädleoparden sida vid sida med ursprungsbefolkningar. Varje år skövlas flera miljoner hektar regnskog och många arter riskerar att utrotas. Detta är helt ohållbart, anser WWF.


Jordens Vänner har arbetat med regnskogsprojekt i Latinamerika i över 20 år. Regnskogsarbetet sker i samarbete med lokala organisationer i Columbia, Ecuador och Brasilien. Läs om skyddandet av regnskogen i Latinamerika.

Bloggar om politik, miljö  Intressant


Inga kommentarer: