söndag 8 februari 2015

Det går inte så bra för Pegida

...har svårt att locka massorna i Norden
Här på Stortorget i Malmö vill rasister i Pegida manifestera - de kommer att mötas av motdemonstranter

Ett drygt hundratal personer vandrade i danska Pegidas första demonstrationståg i Köpenhamn, skrev Sydsvenskan. Motdemonstranterna var fler. Närmare 200 deltog i Pegida-marschen i Oslo, men mot-demonstranterna var minst dubbelt så många. Pegida har problem med trovärdigheten när de påstår att "de är folket".

I Danmark kräver facket att Pegida-ledaren Nicolai Sennels får sparken och psykologkolleger ifrågasätter hans lämplighet. Rasister och högerextrema ställde däremot upp i Pegida-marschen i Köpenhamn, rapporterar danska BT.

Även i Oslo var det kända högerextremister i Pegida-marschenBland dessa Jan Holthe som tidigare var ledare för nazistiska Birkebeinergruppen och Vitt ariskt motstånd. Även Ronny Alte, som tidigare ledde den lilla antimuslimska organisationen Norwegian Defence League, var på plats. I direktsändning kallade en demonstrant en reporter från norska Tv2 för "muslimjävel" och "invandrarskit".

Och i Sverige är det alltså kända rasister och personer dömda för hatbrott som tar initiativ till Pegidas första manifestation, som ska bli på Stortorget i Malmö måndag 9 februari. Många kommer att motdemonstrera för att visa sin avsky för rasismen.

Röda Malmö: Protestera mot hatmötet i Malmö

Bloggar om politik, islamofobi  IntressantInga kommentarer: