torsdag 12 februari 2015

Hets mot misshandlade flyktingpojkar

...näthatarna inte sena att vädra sin rasism

En nioårig flyktingpojke misshandlas av väktare på Malmö Central och genast drar rasister igång en kampanj för att avmänskliga honom. Han och hans bror utmålas, helt grundlöst, som galna vilddjur, farliga för andra och sig själva, som rånare och kriminella.

Sanningen är att inget av detta stämmer. Uppgifterna kommer från början från en kvinna som inte var med på tåget. Hon har hört det från en väktare, som hon är gift med, men han säger sig ha hört det från andra väktare. Som inte heller var med på tåget. Falska rykten om Malmöpojkar.

Även riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) har på Facebook uttalat sig om händelsen och hans kommentarsfält är fyllt av rasistiska och våldsbejakande kommentarer riktade mot barnet. Hets mot misshandlat barn på Söders facebooksida.

Det tog flera dagar innan polisen började leta efter de två ensamkommande pojkarna som avvek från ett HVB-hem efter det brutala omhändertagandet på Malmö centralstation.
Bris generalsekreterare Kattis Ahlström är bestört över hanteringen och de uttalanden som kommit från polisen.
– Det vi hittills sett och hört om de här två pojkarna är bland det mest graverande jag varit med om på mycket länge, säger hon.

Nu tvingas Malmöpolisen retirera, tar avstånd från tidigare uttalanden och uppger att man börjat sökandet. Det har också framkommit att de två pojkarna, 9 och 12 år gamla, rymde för att leta efter sin storebror, som de skiljdes från när de kom till Sverige.

Detta reser frågor om hur flyktingbarn behandlas när de kommer hit. Flyktingflicka utnyttjades som tjänstefolk, läser jag idag. Över tusen flyktingbarn har försvunnit på fem år.Inga kommentarer: