torsdag 12 februari 2015

Malmö: Biljakt mitt i stan

...kvinna och spädbarn med allvarliga skador

Fyra män har gripits efter den svåra olyckan på Amiralsgatan i Malmö. Tre personer har förts till sjukhus. En kvinna och ett spädbarn vårdas på sjukhuset i Lund med allvarliga skador. Ytterligare en kvinna vårdas på sjukhuset i Malmö.

Polisen bekräftar på sin hemsida att en kvinna och ett spädbarn vårdas på sjukhuset i Lund med allvarliga skador. Ytterligare en kvinna vårdas på sjukhuset i Malmö. Bebisen på fyra till fem månader är allvarligt skadad. Tillståndet för pojkens mamma är livshotande.

- Det har gått ordentligt snabbt. Bilarna har kört fort och det har smällt rejält. Folk som promenerad på trottoaren har fått springa för sina liv, säger ett vittne på platsen till Skånskan.se.

Forskare: Förkastligt med biljakt. Polisen får hård kritik efter den allvarliga olyckan i Malmö. Att påbörja en biljakt i en stadskärna är alldeles för farligt, anser trafikforskaren Jörgen Lundälv.

– Jag är inte förvånad över den här händelsen, vi kommer att få se fler. Att bedriva biljakt i centrala delar av en stadskärna är helt förkastligt. Riskerna är alldeles för stora, säger han.
– Om en polisbil hade kommit i kapp, hur skulle man stoppa den? Polisen får bara stoppa och preja fordon av vägen när det är säkert, låg trafikintensivitet och det inte finns någon risk för tredje part. Vilken plan hade man?
Bloggar om politik, polisen  Intressant

Inga kommentarer: