måndag 9 februari 2015

Pegida är rasister

...visa din avsky för deras hat-möte i Malmö
Visa din avsky för den organiserade rasismen

Bakom Pegida-manifestationen i Malmö den 9 februari är personer som förnekar Förintelsen, flera är dömda för hets mot folkgrupp och en administratör bakom Facebookgruppen beskriver afrikaner som "apor" och lägger ut vulgära rasistiska bilder.

Just så beskriver den antirasistiska tidningen Expo de drivande krafterna bakom Pegida i Sverige. Det säger egentligen allt om uppsåtet bakom manifestationen. Man försöker gömma sig bakom "anti-islamism", för att locka fler deltagare, men i verkligheten är man ute efter att befrämja hatet mot muslimer.

Pegidas grundläggande "program" består i tesen att man vill bekämpa "islamiseringen" av det svenska samhället. Bakom denna kryptiska beskrivning döljer sig islamofobiska, rasistiska och hatfyllda föreställningar.

Pegidas avsikter är att piska upp fientliga stämningar mot muslimer i allmänhet och röja väg för extremhögern. Visa din avsky för rasismen genom att motdemonstrera idag måndag 9 februari kl 18 på Stortorget!Bloggar om politik, malmö  Intressant SkD


Inga kommentarer: