tisdag 10 mars 2015

Hur gick det med flygstrejken?

...en viktig kamp mot otrygga anställningar

Det viktigaste för piloterna har varit att få genomslag för en starkare bindning till moderbolaget. Man beskriver det uppnådda avtalet som en juridisk och ekonomisk bindning som är starkare än ett kollektivavtal. Svårt för en utomstående lekman att bedöma detta. Men låt oss gå tillbaka en aning i händelse-utvecklingen. Huvudfrågan under strejken har handlat om anständiga villkor för anställningen. Johannes Berglund, styrman på Oslo-basen, skriver i dag i på Nyheterna 24:

"Norwegian vill bli en av de största aktörerna på marknaden, och för att kunna expandera så fort vill de göra investerare, och banker glada. Detta genom att minimera riskerna. I detta fallet är det vi som hjälpt till att bygga upp bolaget som är risken, och som bolaget snabbt skall kunna göra sig av med.
Ett bra exempel på detta är bolagets agerande strax innan jul då de gjorde sig av med närmare 50 kontraktspiloter i utlandet på grund utav en felberäkning. Att dessa piloter sagt upp sig från tidigare bolag, och flyttat med sina familjer till ett nytt land, är inget Norwegian behöver bry sig om. De flyttas runt som brickor i ett spel, oförmögna att skapa sig en stabil tillvaro. 
Får vi piloter i skandinaven igenom våra krav så står våra kollegor i utlandet näst på tur. Det är därför det är så viktigt för Norwegian att krossa oss nu. Dela upp oss i mindre bitar, och spela ut oss mot varandra.

Vad som nu sker i flygbranschen liknar mycket det som rederinäringen redan råkat ut för, med otrygga anställningar, där företag kan välja det lands lagar som passar dem bäst. Vi är väl medvetna om riskerna med denna strejk, och det är Norwegian också. Men vi måste tyvärr sätta stopp här. Går detta igenom så står andra på tur. Låt oss inte vrida tillbaka arbetsrätten till 1930-talet."
Enligt Halvor Vatnar, som förhandlat å piloternas vägnar, har man fått igenom sina huvudkrav – även om det inte handlar om ett kollektivavtal.
– Vi har uppnått en tydlig koppling till moderbolaget i form av rättsliga och ekonomiska garantier, säger han.
Det återstår väl att se hur pass bra detta avtal är. Om det kan förhindra arbetsgivaren att smita från ansvar för anställningar och arbetsvillkor genom att använda bemanningsföretag, dotterbolag eller fristående.
Det är det norska pilotfacket som utropar sig till vinnare efter de segdragna och stundtals stormiga förhandlingarna.
– Med stor tillfredsställelse kan vi säga att vi äntligen är eniga. Vi har fått igenom våra huvudkrav, säger Halvor Vatnar, ordförande för Norwegians pilotförening, till norska VG.
Enligt Vatnar har piloterna fått en klar anknytning till moderföretaget Norwegian Air Shuttle i form av juridiska och ekonomiska garantier, oavsett vilket dotterbolag piloterna är anställda i.
– Det viktigaste för våra medlemmar har varit anknytningen till moderbolaget, säger Hans-Erik Skjæggerud i norska pilotfacket Parat till VG.

Jag hoppas att detta är en seger och gratulerar piloterna och oss alla för motståndet mot otrygga jobb. Åtminstone för tillfället - konflikten är inte avgjord för gott utan återkommer. Nya strider står på tur.


Inga kommentarer: