söndag 15 mars 2015

Syrien: Revolutionen fyra år

...och fyra år av Assads krig mot sitt eget folk
Från solidaritetsdemonstration i Paris i går

Fyra år av död och förintelse, terror och bombningar, hundratusentals döda och miljoner flyktingar. För detta bär den bestialiska Assad-familjens diktatur ansvaret tillsammans med dess uppbackare i den ryska Putin-regimen, iranska prästdiktaturen och islamistiska Hizbollah.

Kontrarevolutionens hydra har två ansikten i Syrien, förutom Assads finns det också IS och liknande fundamentalistiska terroristers fula nuna. Båda dessa är lika avskyvärda, men Assad är värre när det gäller omfattningen av mördande och tortyr.

IS är dessutom från början skapat med Assad-regimens bistånd för att underminera det folkliga upproret. När revolutionen började med fredliga demonstrationer frigav Assad ett stort antal terrorister (som sedan bildade IS i Syrien) medan han samtidigt fängslade och lät tortera mängder av demokratiska oppositionella.

Men folkets revolution lever. Inte bara i Rojava utan i stora delar av Syrien. Tyvärr är detta något som blivit allt mera osynligt i västerländsk media. Här får man bilden av att det bara finns Assad mot IS (trots att Assad hellre angriper demokraterna än IS) - men så är det inte. De demokratiska revolutionärerna kämpar vidare och det finns befriade områden som styrs av folkliga råd.

Det är dessa folkliga krafter vi ska solidarisera oss med. Det är där hoppet finns. Just nu driver Föreningen Syrien Sverige en Insamling till en skola i en befriad stad utanför Damaskus. Sätt in pengar!

Bloggar om politik, syrien  Intressant


Inga kommentarer: