söndag 26 april 2015

Malmö kommun slår hårt mot de fattigaste

...nedskärningar för femtioelfte gången
Lindängen, som redan flera gånger drabbats av nedskärningar, blir ånyo utsatt för åtstramningar som drabbar de mest utsatta

Den rödgröna majoriteten i Malmö kommun går hårt åt människor i de mest utsatta områdena. Fältgruppen i Söder avvecklas helt, Lindängens fritidsgård skalar ner. Allaktivitetshusen på Lindängen och Hermodsdal måste skära i sina verksamheter. Mötesplatsen på Lindgården avvecklas. Även en mötesplats i Nydala avvecklas.

När det gäller allaktivitetshusen på Lindängen och Hermodsdal så innebär nedskärningen av verksamheterna att de måste minska antalet aktiviteter. I förra veckan sa Said Mekahal, sektionschef för allaktivitetshuset på Lindängen följande till Lokaltidningen Malmö: "Det som allaktivitetshusen kostar är småpengar med tanke på hur mycket pengar vi ger tillbaka till samhället. Det begås färre brott, de unga hamnar inte snett och folk vill inte flytta härifrån längre".

Sektionschefen för fritidsgårdarna säger: Ungdomarna är väldigt oroliga. De unga drabbas hårt av nedskärningarna. De äldre är lika besvikna82-årige Stig Henriksson, som själv kommer till mötesplatsen varje dag för att spela kort eller umgås, säger:
- De vet nog inte hur värdefullt detta är. Vi är många som bara sitter ensamma hemma.

I senaste numret av Lokaltidningen som jag fick i min brevlåda säger Stig Henriksson, frekvent besökare på Lindgården: "Det känns jäkligt bittert alltså. Jag har arbetat sedan jag var 15 år och betalt skatt som många andra och så hugger de huvudet av pensionärerna. Vi äldre har väl också rättigheter, detta känns väldigt tråkigt".

Själv känner jag att den här småsinta och orättvisa politiken måste få ett slut. De rödgröna är inget annat än högerns förlängda arm och förvaltar och genomför en överklasspolitik. Jag, som röstat på Vänsterpartiet, är mycket besviken över den här utvecklingen.

Bloggar om politik, malmö  Intressant


Inga kommentarer: