fredag 10 april 2015

SD: Vilka är det som vill störta Åkesson?

...vitmakt-veteraner, utrensade toppnamn och tankesmedja med eget gruvbolag

Sverigedemokraterna har i över tio års tid haft två konkurrerande falanger, två olika fraktioner med olika ideologisk grundsyn. Den skånska missnöjes-populismen, nära inspirerad av Dansk folkepartis framgångar, mot Stockholms och Göteborgs etniskt betonade nationalism med ett historiskt brunt arv: Åkessons De fyras gäng mot Bunkern; social-konservatism mot etnonationalism. 

På ena sidan de som vill bli ett mittenparti – ”varken vänster eller höger” – motsvarande de andra skandinaviska ländernas högerpopulistiska partier. På den andra sidan de som vill vara ett nationalistiskt borgerligt parti på yttersta högerkanten, inspirerade av franska Front national.

Den här gången är dock inte ungdomsförbundet ensamma om att utmana partiledningen; de har allierade och stöd utifrån. SD har under åren uteslutit så många att diasporan utanför partiet nu blivit en maktfaktor i sig. Man samlas i andra projekt och väntar på att ta revansch.

Där har vi bland annat:
- tankesmedjan och bloggportalen Motpol
- bokförlaget Arktos
- gruvbolaget Wiking mineral som ekonomiskt stöd
- uppslagsverket Metapedia
- högerextrema Nordisk Ungdom som infiltrerar

Läs hela den avslöjande artikeln i Aftonbladet. Mathias Wåg, journalist från Researchgruppen redovisar vad man grävt fram: De vill störta Åkesson.



Inga kommentarer: