tisdag 19 maj 2015

Malmö tål inte fler nedskärningar

...smärtgränsen är redan överskriden
S och Mp vill skära ned med ytterligare 100 miljoner

Utpressningen från S och Mp är orimlig. Malmö behöver inte fler nedskärningar i välfärden. Många verksamheter i kommunen går redan på knäna och personalen mår dåligt. Servicen till medborgarna urholkas allt mera. Malmö delas av växande klassklyftor.

Åtstramningar som drabbar de redan mest utsatta har länge varit vardagsmat i Malmö kommun. Välfärden har underminerats konstant, bit för bit. Socialarbetare har nyligen protesterat mot tillståndet. Boende på Lindängen har protesterat. Skyddsombud har stängt skola. Malmökommissionen visade på det miserabla tillståndet i kommunen. Dessutom blir kommunens hyresgäster bestulna.

Under en lång följd av år har klyftorna mellan välbeställda och vanligt folk ökat. Fattigdomen har ökat. Barnfattigdomen är utbredd. Pensionärer tas ifrån sina få glädjeämnen. Personalen i kommunen pressas hårdare med stress och utbrändhet som följd.

Gränsen är nådd. Det rödgröna styret i Malmö präglas av högerpolitik och anpassning till högerpolitik. Vänsterpartiet gör klokt i att hålla sig borta från åtstramningspolitiken. Den som har ett socialistiskt rättviseperspektiv kan inte ta ansvar för socialdemokraternas och miljöpartisternas nedskärningar. Blickarna måste istället vändas mot en mobilisering av gräsrötterna.

Utomparlamentarisk kamp står på dagordningen. Fackföreningar och anställda i kommunen måste gå samman och bemöta nedskärningarna med lämpliga medel. Arbetare och vanligt folk måste resa sig i omfattande protester mot urartningen i kommunen.

Det är säkert väldigt många av socialdemokraternas och miljöpartiets väljare som blir besvikna över nedskärningspolitiken. Till dem vill jag säga; måttet är rågat, protestera, visa ert missnöje mot de styrande och vänd dem ryggen i nästa val! 

Upp till protest mot nedskärningspolitiken!

Sydsvenskan: Rödgröna majoriteten spricker
Vänsterpartiet Malmö: S och Mp bryter överenskommelse
Etc: Vänsterpartiet hoppar av budgetsamarbete i Malmö
Skånes Fria: Höjda politikerlöner i Malmö

Bloggar om politik, malmö  Intressant


Inga kommentarer: