lördag 16 maj 2015

Shell No!

...rädda Arktis - stoppa Shell
Shell närmare borrstart i Arktis

Shell har nu kommit ännu ett steg närmare start för oljeborrning i Tjuktjerhavet utanför Alaska, detta sedan USA:s inrikesminister gett preliminärt klartecken för borrstart.

Shells prospekteringsplan som Obama-administrationen just godkänt är ännu ett exempel på att de som har makten att sätta ner foten mot klimatförändringarna och miljöskadliga aktiviteter ser åt andra hållet och låter Shell kommer undan med brister som kan leda till en katastrof i Arktis. En oljeolycka i området skulle ha förödande konsekvenser för både människor, natur och djurliv.
Shells arktiska program har än så länge varit ett misslyckande, trots enorma utgifter på mer än 6 miljarder US dollar. Bara under 2012 förlorade de bland annat kontrollen över borrfartyget Noble Discoverer, gick på grund med oljeriggen Kulluk och såg sin oljesaneringsutrustning haverera under tester. De har också erkänt sig skyldiga till och bötfällts för inte mindre än åtta miljöbrott.
Världens forskare är överens om att Arktis olja måste stanna i marken om vi ska undvika en katastrofal klimatförändring. Kan vi inte ens lämna den mest extrema och minst lönsamma oljan i marken, var ska vi då börja?
Läs mer här där du också kan hitta länk för att skriva under protesterna

Se också filmklipp på facebook
Bloggar om politik, klimat  Intressant

1 kommentar:

Venus Project sa...

så himla sorgligt det gör ont i själen att se oljebolagen begå våldtäkt på vår älskade jordklot som är vårat enda hem och som vi bör ta hand om.
trots enorma utgifter på mer än 6 miljarder US dollar.
tänk dig vad Shell hade kunnat göra för 6miljarder dollar om de hade satsat på att bygga ut solcellsanläggningar och vindkraften.
Shell borde om de är riktiga smarta och kreativa överge oljan och göra som Elon Musk satsa på alternativa energikällor.
vi har solen och vinden helt framför våra ögon men ändå fortsätter vi leta energi under jord hur korkade är människor egentligen?
tyvärr har amerikanska politiker ingen som helst makt eftersom de är i händerna på oljebolagen och bankväldet.
utan pengar från oljebolagen o bankirerna så kan ingen politiker i USA genomdriva sin val kampanj.
de är helt i händerna på kapitalet.