lördag 23 maj 2015

Syrien: Diktatorn Assad värre än IS

...regimen bedriver ren terror mot civila

Systematiska krigsförbrytelser begås av den syriska regimen. Regimen orsakar fler dödsfall än IS-terrorister. Skolor, sjukhus, moskéer och torg-marknader bombarderas med oljefatsbomber som orsakar fruktansvärda blodbad bland civila. Oppositionella torteras i regimens fängelser. Syrien idag är ett rent helvete och det är i första hand Assadregimen som är skyldig till detta.

Amnesty International skriver i en rapport nyligen: "Oljefatsbomber, fyllda med sprängämnen och metallsplitter, har orsakat enorm förödelse och dödat och sårat många människor, särskilt som regeringsstyrkornas bombattacker riktats mot skolor, sjukhus, moskéer och torgmarknader. Flera sjukhus och skolor har tvingats flytta ner i underjordiska bunkrar.
Attacker med oljefatsbomber som släpps från helikoptrar dödade mer än 3 000 civila förra året i Aleppoområdet och sammanlagt har mer än 11 000 dödats över hela Syrien sedan 2012. Under mars månad i år uppgav lokala aktivister att minst 85 oljefatsattacker utförts mot staden Aleppo med 110 döda som följd. Trots det vägrar de syriska myndigheterna erkänna ett enda dödsfall och president Bashar al- Assad förnekade kategoriskt i en intervju tidigare i år att oljefatsbomber överhuvudtaget använts av armén.
En nysläppt video visar precis det som Syriens diktator al-Assad ständigt förnekar. Hur syriska soldater slänger ner primitiva så kallade ”tunnbomber” från en helikopter. De primitiva bomberna är i Syrien upphov till fler döda än IS-attacker enligt FN.
Det är alltså inte IS-terrorister som står för de flesta dödsfallen i Syrien. Det är regimen själv. Det sade i mars i år Paulo Sérgio Pinheiro, chefen för FN:s undersökningsteam som följer regimens krigföring med tunnbomberna.
Tunnbomberna består av en tunna som fylls med sprängämnen och metalldelar. De kastas sedan mest på måfå ner över områden som inte behärskas av regimen.
Detta är precis vad den demokratiska oppositionen i Syrien hävdat hela tiden och vad otaliga vittnen bland civila och demokratiska aktivister ständigt för fram. Dags att börja lyssna på dessa och se till verkligheten istället för att dalta med en av världens värsta diktaturregimer.

Bloggar om politik, syrien  Intressant


Inga kommentarer: