söndag 7 juni 2015

Mäktiga lastbilsprotester

...på femton platser i landet
På 15 platser i Sverige och 27 platser i Norden protesterade yrkesförare mot lönedumparna och de skrupelfria arbetsgivare som utnyttjar chaufförer med slavliknande villkor

Runt om i Sverige rullade i går långa lastbilskaravaner i protest mot lönedumpning och brotten mot lagar och regler på vägarna.
I Örebro var Transports avdelning på plats vid ett truckstop som också är samlingsplats för många lågavlönade utländska förare.
– Situationen är katastrofal för svensk åkerinäring, säger förbundsordförande Lars Lindgren, som själv åkte lastbil i Helsingborg.
Transportarbetaren: Mäktiga lastbilsprotester
På lördagen körde en konvoj med lastbilar längs med E6:an. Det är en del i en nordisk protest mot villkor i åkeribranchen. Lastbilsportest på E6:an.
I kortegen från Ängelholm deltog även Transportarbetareförbundets ordförande Lars Lindgren.
- Vi är här för att vi vill visa vår stöttning till alla de åkare och chaufförer som på gräsrotsnivå har fått nog av den illegala konkurrensen som sker i Sverige. Det är viktigt att säga att det är ett initiativ från chaufförer och åkare, och Transportarbetareförbundet stöttar det fullt ut, säger han.

Inga kommentarer: