lördag 11 juli 2015

Folkmordet i Srebrenica 20 år

...minnesmanifestationer för att hedra offren
Foto: Wikipedia

Den 11 juli kommer lokala antirasistiska grupper i Tillsammansskapet tillsammans med andra aktörer att för tredje året i rad anordna minnesmanifestationer för att hedra de som föll offer för folkmordet i Srebrenica. 

I år är det 20 år sedan över 8000 muslimska män och pojkar avrättades på grund av sin etniska tillhörighet. Minnesdagen kommer att uppmärksammas på en rad platser med minnesstunder, utställningar och manifestationer för sammanhållning.

Tillsammans hedrar vi Srebrenicas offer och anhöriga genom att ta ställning för sammanhållning och mot splittringspolitik. För ett samhälle där vi lever tillsammans på lika villkor och mot nationalism. 

Lokala manifestationer arrangeras på minst 18 orter i landet
För mera info se facebook1 kommentar:

Jacque Fresco sa...

när jag tittar på CNN och ser hur amerikanska politiker står där och pratar om detta massmord så visar detta tydligt vilka hycklare amerikanska politiker och politik är.
vart var Bill Clinton Hillary Clinton och övriga hycklare när Israel i 60år har ockuperat ett annat land och begått etnisk rensning på Palestinier och bombat sönder Gaza vid flera tillfällen och bombat Libanon.
vart är ni era hycklare?