tisdag 14 juli 2015

Grekland: Generalstrejk mot Syrizaregeringen

...grekiska fackföreningar mobiliserar
Hoppet om en uppgörelse med EU:s nedskärningspolitik har fått ett grundskott genom avtalet måndagen den 13 juli

Grekiska fackföreningar mobiliserar nu för strejk mot det avtal som den grekiska Syrizaregeringen har ingått med EU-topparna.
Kritiken är också hård från danska Enhedslisten. "Nattens avtal är ett nederlag för den grekiska befolkningen, särskilt för de fattigaste, som nu blir pålagda nya bördor", säger Sören Söndergaard, EU-ansvarig för Enhedslisten.

Läs hela artikeln i danska Modkraft

Bloggar om politik, grekland  Intressant


4 kommentarer:

The tipping point sa...

alltså jag fattar fortfarande inte hur trojkan tänker när de tror att åtstramningar ska få snurr på grekisk ekonomi?
det här verkar inte handla om att få snurr på grekisk ekonomi utan det här verkar handla om att få regeringsskifte i Grekland man vill få bort socialisterna från makten.
Tyskland har vid flera tillfällen fått skuldavskrivningar och hjälp med investeringar för att få fart på tysk ekonomi så varför skulle det vara fel idag att skriva av dessa lån och få snurr på grekisk ekonomi??????????????
nä det här handlar bara om att jävlas med de grekiska Socialisterna och sen att det går ut över det grekiska folket verkar trojkan inte bry sig ett skvatt om.
det är samma Borgerlighet här i Sverige som tror att om de försämrar sjukförsäkringen och A-kassan så ska det tvinga de arbetslösa att bli aktivt jobbsökande men i själva verket så skadar denna nyliberala idé tanken om tillväxt.
Bankmaffians välde måste få ett slut det räcker med att trycka ner både folk o nationer för att alla ska knäböja inför dessa Bankirer.
åtstramningar till döds kan aldrig nånsin få snurr på hjulen och jag som inte ens är ekonom förstår detta.
dessutom så måste Bankväldet fatta att vi är på väg mot stupet med denna eviga tillväxt som gör att vi utarmar jordens resurser.
lyssnade i förrgår på Johan Rockström som berättade att vi måste ha ett systemskifte vi kan inte fortsätta som vi gör idag vi kan inte ha evig tillväxt samtidigt som vi ska bevara moder jord.

Ronny Åkerberg sa...

Ja, helt rätt. Det här handlar om att sätta en vänsterregering på plats, androm till varnagel. Det är ett budskap till Europas alla arbetare och fattiga, som hoppas på ett vänsteralternativ till den nuvarande oordningen, att vi inte ska sticka upp.
Men i längden kommer folk inte att låta sig skrämmas. Den här taktiken från borgerligheten kan fungera en tid, men förr eller senare genomskådas den och människor organiserar sig och börjar agera...

The tipping point sa...

Trojkan förstår inte alls vilka krafter de sätter igång ifall de envisas med sina åtstramningar.
de fattar inte att de krattar manegen för Nazisterna och detta är en mycket farlig utveckling som vi nu ser.
jag hoppas bara att det grekiska folket ansluter sig till Vänsterns alternativ än de Högerextrema som bara skyller allt på invandrare och struntar i att upplysa folk om Bankmaffians välde.
jag trodde förut att EU stod för en europeisk gemenskap och att alla skulle hjälpa upp varandra men jag tror inte längre på denna idé just pga dessa Bankirer som håller på att förstöra denna fina idé om en europeisk gemenskap.
Borgerligheten måste sansa sig f..f.. och inse att deras nyliberala idéer bygger på kortsiktighet som inte kommer att främja någon i slutändan.
det är samma sak här i Sverige vi har en svag Vänster samtidigt som vi har en Borgerlighet som krattat manegen för Sverigedemokraterna och SD har i sin tur krattat manegen för nazisterna Genom sin "bruna" retorik växer andra våldsamma högerkrafter fram.
även Socialdemokrater runtom i Europa har anammat fascismens retorik och på det sättet trott att de kan stoppa fascismens o nazismens framfart.
här i Sverige börjar man bli skrämd av de Blåa partierna hur de sakta börjar använda SD retorik och Åkesson säger det själv hur de andra partierna börjat anpassa sin politik till SD.
mycket av skulden lägger jag på Socialdemokraterna som inte längre bryr sig om sin ideologiska kompass och tappat bort sig i nån slags ingenmansland inom politiken.
dagens Sossar har glömt vilka som bildade Socialdemokraterna och att det var gräsrötterna inom arbetarrörelsen som bildade partiet som en reaktion mot Borgerligheten och extremhögern.
om vi ska vara en Union byggd på gemenskap då kan vi inte mobba o trycka ner varandra då är detta ingen Union för rättvisa solidaritet gemenskap o broderskap utan en Union för egoister.
om Borgerligheten inom EU ska fortsätta så här med åtstramningar o djävulskap då kommer denna Union inte att bli fredlig som man tutat i oss.

Ronny Åkerberg sa...

Så är det. När vänstern inte vågar utmana de gränser som kapitalismen sätter upp så riskerar man att mörka krafter istället utnyttjar den folkliga förtvivlan och ilskan...