söndag 26 juli 2015

Malmö: En våldsam sommar

...till gagn för Jimmie Åkesson
Miljonerna har rullat till skrytbyggen för över- och medelklass medan misären växt i arbetarområdena

Det finns några i Malmö som jobbar hårt för att skaffa nya röster åt Jimmie Åkesson och hans parti. För varje sprängladdning de detonerar på allmän plats, för varje handgranat de kastar in bland folksamlingar så hjälper de till att skjuta Jimmies opinionssiffror allt högre i höjden. Man skulle kunna tro att de är anställda av Sd:s partikansli.

Det tror jag naturligtvis inte. För jag tror inte på konspirationsteorier i det här sammanhanget. Å andra sidan är det väl ingen som är tvingad att kasta handgranater, eller hur? I slutändan har var och en av dessa våldsverkare ett personligt val. 

Väljer man att göra sig skyldig till sådana här handlingar så har man definitivt trampat över en gräns. Man har gått långt ut i träsket när man utsätter oskyldiga medmänniskor för den här typen av våld, hot och oro. För det finns inga ursäkter. Vi har nu passerat det trettionde sprängdådet i Malmö sen nyår.

Dessa unga människor, som har hamnat så snett, borde definitivt bli utsatta för uppfostran i form av socialt tryck. Hade det funnits en levande arbetarrörelse, vägledd av klassmedvetande och solidaritet, så skulle de här ungdomarna bli föremål för en grundlig undervisning från familj, släkt, vänner, grannar och alla omkring dem. 

Kanske är vi på väg mot ett sådant folkligt uppvaknande? Det är ändå så att det i första hand är andra fattiga människor och vanliga hårt arbetande personer som drabbas av de kriminellas verksamhet. Jag önskar att unga människor alltid kunde upplysas om att de har val att göra. Det bästa valet, i mina ögon, är att kämpa mot orättvisorna - att bli kriminell är alltid det sämsta alternativet, för dig själv, din familj och alla andra.

Det glassiga Malmö, de välbeställdas Västra hamnen - satsningar i nyliberal anda på "de där uppe" i tron att smulor ska ramla ner till de fattiga. Istället har klyftorna ökat...

Men sen har vi det större sammanhanget. Det finns strukturer i samhället som pressar på i den här riktningen och som förser ledande gangsterbossar med rekryteringsunderlag (dåliga framtidsutsikter lockar en del unga människor att göra väldigt dåliga val). De styrande sossarna i Malmö, som nu, liksom flera gånger förut, tvingas ropa på polis, har vänt sig till inrikesminister Anders Ygeman (s) som bland annat säger: "Men självklart så har de senare 10-15 årens utveckling – med växande klyftor, stigande arbetslöshet och sjunkande skolresultat – spelat med i bilden."

Det är ju en lysande insikt! Malmökommissionen har annars upplyst de styrande i Malmö om den oerhörda misär, massarbetslöshet och fattigdom som råder bland stora skikt av arbetarbefolkningen i staden. Tyvärr ser vi inte att man drar några praktiska slutsatser av de fakta som ligger på bordet.

Tvärtom. Den styrande rödgröna regimen i Malmö tänker fortsätta nedskärningarna i välfärden. Den här gången med 100 miljoner. Regeringen, som på riksplanet skulle kunna ändra förutsättningarna, har inte heller aviserat någon avgörande kursändring bort från högerpolitiken.

Det är mycket illa. För polisinsatser, hur nödvändiga de än är, löser inte den underliggande problematiken. Det har redan verkligheten och praktiken i Malmö konstaterat, gång på gång.Bloggar om politik, malmö  Intressant


1 kommentar:

The tipping point sa...

SD utger sig för att vara ett "demokratiskt" och "fredligt" parti och att de inte alls hatar alla invandrare och försvarar detta med att det finns invandrare som röstar på partiet.
men om man läser mellan raderna o lyssnar jätte noga på vad Åkesson o Mattias Karlsson o Jomshof säger så kan man börja skönja fascismens pånytt födelse.
de vill bromsa invandringen med 90-95% men vad betyder dessa 95% egentligen och de pratar om assimilerings politik jag menar kom igen nu folk borde förstå vad detta skulle betyda för alla invandrargrupper.
att sänka invandringen med 95% och köra en stenhård assimileringspolitik som kommer att göra livet väldigt surt för många invandrargrupper.
SD är ett mycket farligt parti och många invandrare som lägger sin röst på detta parti borde börja vakna upp och inse faran med detta sionistiska parti.
detta parti tittar på det Sionistiska Israel och beundrar det fascistiska styret i israel och vill föra samma politik här.
tyvärr så börjar även de övriga partierna att kopiera deras argument och tror att de ska kunna bromsa detta parti genom att efterlikna deras politik o visa vem som kan vara hårdast mot invandrare och flyktingpolitiken.
SD kommer att med sin fascistiska politik skapa väldigt mycket spänningar i samhället och stigmatisera många grupper i samhället pga sin assimileringspolitik och att de drivs av hatet mot Islam(egentligen är det muslimer så klart men de vill inte riktigt erkänna det så man påstår att man hatar Islam)
en attack på en religion är också en attack på dess utövare och det kan man aldrig bortse ifrån.
jag tror att SD när de har fått med sig den stora oppenionen och ett mycket starkt väljarstöd så kommer de att visa vilka de egentligen är och vad de egentligen står för.