fredag 7 augusti 2015

SD bedriver hets mot folkgrupp

...Europarådets expert dömer ut Sd:s kampanj

Michael Guet, Europarådets expert för frågor rörande romer och resandefolk, anser att Sd-affischerna i Stockholms tunnelbana ger en negativ och stereotypisk bild av romer.

Som han personligen ser det är kampanjen hets mot folkgrupp.

- Kampanjen är extremt kontroversiell och provocerande, och den vilseleder allmänheten, säger han i ett uttalande.

Att affischkampanjen inträffade i samband med den internationella minnesdagen för romska förintelseoffer, den 2 augusti, kallar Michael Guet för "paradoxalt".
4 kommentarer:

Alexander sa...

JK kommer inte att utreda kampanjen. Case closed. SD har inte gjort något olagligt.

Ronny Åkerberg sa...

Ja, det är en dålig och slapp tolkning av lagen som JK gör. Det är inte konstigt att Sverige regelbundet får kritik av FN:s kommitte mot rasdiskriminering. Men sista ordet är inte sagt.

Alexander sa...

"Men sista ordet är inte sagt"

Nej, du har svårt att acceptera att ditt ord inte är lag. Väldigt vanligt hos de på vänsterkanten. Vad har du tänkt att göra?

Ronny Åkerberg sa...

Att vilja ändra på lagarna är ju något som politisk verksamhet går ut på. Sd är ju inte nöjda med att det är lagligt att tigga idag. Det tänker de förbjuda om de får möjlighet.
Jag skulle istället vilja se både en skärpning och annorlunda tolkning och tillämpning av lagar som rör diskriminering, rasism och hets mot folkgrupp.
Medlen för att uppnå detta är vanligt demokratiskt opinionsarbete och ett stärkande av folkrörelserna och vänsterns inflytande.