tisdag 8 september 2015

Danmark bara jävlas

...släpp fram flyktingarna

Dansk polis, danska myndigheter och danska politiker bara trakasserar flyktingar som vandrat i veckor och försöker ta sig fram till Sverige. Uttröttade och med små barn i famnen möts flyktingarna av formaliteter och kallsinne i Danmark. De finns de flyktingar som säger att de blir sämre behandlade i Danmark än i Ungern.

Land efter land har insett realiteterna och till sist har man i anständighetens namn måst släppa fram flyktingar dit där de är välkomna. Men inte i Danmark. Där är det stopp. Antingen ska flyktingarna skickas tillbaka till Tyskland eller så blir de tvungna att söka asyl i Danmark där de inte vill vara.

Av naturliga skäl vill många inte stanna i Danmark, som ju också har gjort mycket klart att man inte vill ha flyktingar där. Ändå ska man jävlas och tvinga folk att stanna i landet. Låt dem som vill komma till Sverige passera utan onödigt trams.

Det finns de som tar saken i egna händer. Nu börjar smugglingen av flyktingar från Danmark till Sverige med båt.

AB: Danmark släpper inte igenom flyktingar

Skånskan: Flyktingarna har vänt om

Sydsvenskan: Dansk polis var väldigt hårdhänt

Etc: Danmark vill skrämma bort flyktingar


Bloggar om politik, flyktingar  Intressant


2 kommentarer:

Unknown sa...

Jävla danskar! Det är ju våra flyktingar. Hur skall vi annars kunna låta alla veta att vi är snällast i världen? Räknat per innevånare.

Ronny Åkerberg sa...

Du får gärna försöka göra dig lustig, men det finns en ganska bister verklighet bakom den här händelsen.
Först stänger EU till alla legala vägar in i unionen, vilket gör det omöjligt för en flykting att åka direkt till det land där han/hon vill söka asyl.
Då återstår bara de farliga vägarna med smugglare och över hav. Då bestämmer EU att du som flykting måste söka asyl i det första land du kommer till.
Vilket naturligtvis inte har funkat i längden, mottagandet i Grekland och Italien har brutit samman och de låter flyktingar dra vidare. Även andra länder längs flyktingarnas rutt inser att de måste låta dem komma vidare.
Så har de tagit sig igenom hela Europa och några vill till Sverige, men i Danmark står paragrafryttare och hytter med fingret. Det kunde ju vara komiskt om det inte vore så tragiskt...