tisdag 8 september 2015

Malmö: Refugees welcome

...manifestation för ett humant flyktingmottagande

Söndag 13 september kl 15

Stortorget Malmö

Just nu pågår en av de största flyktingkatastroferna i modern tid. 60 miljoner människor är på flykt världen över. Samtidigt möts människor som flyr från krig och förföljelse av hårdare gränsbevakning, taggtråd och död. Vi vill något annat. Vi säger: "Refugees welcome!"

I Wien, Dresden och på tyska fotbollsläktare demonstrerar tusentals personer. På Münchens tågstation välkomnas flyktingar med öppna armar, mat, dryck och leksaker. På Island har drygt 10 000 personer skrivit under en namninsamling för ett större flyktingmottagande. 

Tillsammans står vi upp för ett medmänskligt Europa. Ett Europa som inte blundar för den mest allvarliga flyktingsituationen sedan andra världskriget. Ett Europa som välkomnar de som behöver skydd och hjälp.

Söndagen den 13 september anordnar vi en manifestation med just det budskapet. Vi vill visa att vi är fler som står upp för ett humant Europa, ett Europa öppet för de som söker skydd. Vi hoppas på en bred uppslutning. Så många förbund och organisationer som möjligt ska kunna stå bakom vår uppmaning: "Refugees welcome!"

För mera info se facebookInga kommentarer: